Strašno: U stanu godinama držao mumificirano tijelo vlastite majke, izazvao požar i pobjegao u Njemačku

Nakon što je u jednom stanu na Srdočima u Rijeci izbio požar, djelatnici Čistoće su prilikom iznošenja smeća pronašli mumificirano tijelo starije žene.

Iz Zavoda za sudsku medicinu u Rijeci rekli su da su sigurni da je žena bila mrtva najmanje dvije godine prije nego što su ju radnici pronašli, piše 24 sata.

Policija ne iznosi puno detalja jer istraga još uvijek traje, a susjedi pak kažu da tijelo pripada majci 42-godišnjeg Fabijana U., u čijem je stanu izbio požar. Tijelo je pronađeno na kauču ispod dva metra visoke hrpe smeća.

Fabijan je navodno do prije desetak godina bio, kako opisuju susjedi, normalna osoba: druželjubiv, zaposlen, imao je obitelj. Sve se to promijenilo kad se odao alkoholu i drogama. Nakon razvoda je živio s majkom koja je bila nepokretna i gluhonijema, a susjedi kažu da tu ženu nisu vidjeli već sigurno sedam godina, a isto toliko u Fabijanov stan nitko od prijatelja nije dolazio.

Susjedi su ispričali i da se iz stana širio užasan smrad pa se već počela širiti priča da je Fabijanova majka mrtva u stanu.

Susjedi tvrde da su već zvali policiju radi toga, no oni su rekli da smrad nije od mrtvog tijela.

Naime, Fabijan je živio u stanu punom smeća, a nikad nije otvarao prozore.

Smatra se da je majčino mrtvo tijelo skrivao kako bi i dalje mogao primati njezinu mirovinu.
‘On godinama ne radi, a prije mjesec dana viđen je kako se svađa s poštarom koji mu govori kako mu ne može više uručivati majčinu penziju i da je to posljednji put’, rekao je jedan od stanara.

Požar je u stanu izbio dva puta: prvi puta ga je sam vlasnik ugasio. Vatrogasci su rekli da je slučaj riješen. Susjedi su pola sata kasnije ponovno zvali vatrogasce jer je vatra zahvatila velike količine smeća koje je Fabijan godinama skupljao u stanu.

Njega za to vrijeme nije bilo u stanu, a požar su ugasili vatrogasci. Susjedi tvrde da je Fabijan toga dana s posuđenih 200 eura pobjegao u Njemačku.