Strašno: U požaru uništena kuća obitelji Kovačević – Dumbović: Ovo je ljudska tragedija, sve ćemo učiniti da pomognemo

Obitelj Ružice Kovačević kojima je u subotu, 29. srpnja 2017.g., požar uništio obiteljski dom, posjetio je danas Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje.

„Pokušat ćemo napraviti sve što budemo mogli kao Grad Petrinja i ja kao gradonačelnik. Ono što vidim danas ovdje je stvarno jedna ljudska tragedija,uništena je skoro cijela kuća, od nje nema ništa.

Ovdje se radi o jednoj strašnoj šteti koja je teška za budućnost ove gospođe i njezine djece. Mislim da se moramo svi zajedno angažirati te bi bilo dobro da se uključe i pomognu svi koji su u mogućnosti  i svi oni koji su u situaciji da ovakve stvari vide samo na portalima i u medijima.

Grad Petrinja će dati maksimalno sve, uključit ćemo javne radove da ovo očistimo, angažirat ćemo komunalno poduzeće i ono što sad mogu reći da ćemo sigurno osigurati za građevinski materijal  najmanje 20.000 kuna. Znači, to je sad start uz rad i da potaknemo i ostale da ova obitelj ovdje nije sama.“ – rekao je gradonačelnik Dumbović.

Nesreća se dogodila u subotu kad je prilikom montiranja i provjere plinske boce, planula vatra koja je sa peći prešla na cijev i zapalila cijelu bocu.