I dok se hrvatski mediji gotovo uopće ne bave Englskom osim u nogometnom smislu, analizirajući njihovu momčad i to s dozom poštovanja jer ipak su to vrhunski nogometaši, engleski mediji se baš trude svim silama što više stvarati pritisak i pisati što ružnije o Hrvatskoj.

Uoči polufinalne utakmice Hrvatske i Engleske na SP-u, britanski su mediji odlučili stvoriti pritisak na FIFA-u. Naime, Telegraph piše kako FIFA zataškava sve ‘fašističke ispade’ hrvatskih navijača na SP-u u Rusiji. Također pišu da su hrvatski navijači osramotili svoju državu na čak tri velika natjecanja, europskim prvenstvima 2012. i 2016. godine te Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Prozvali su FIFA-u gleda blagonaklono prema HNS-u kada su u pitanju rasistički ispadi i navode kako ih je bilo na utakmici s Nigerijom, a potom ironično spominju ‘nultu stopu tolerancije prema rasizmu’ u koju se FIFA kune, piše Dnevno.hr

Dakako, nije moglo proći bez nabrajanja svih rasističkih i fašističkih slučajeva zbog kojih je FIFA ranije kažnjavala HNS. Spomenuli su ‘poljudsku svastiku’ uoči prijateljske s Italijom, rasističke pjesme i skandiranja na prijateljskim utakmicama s Mađarskom i Izraelom, podsjećaju da je Hrvatska kažnjena sa 100 tisuća eura zbog isticanja nekoliko fašističkih zastava na EP-u 2016. godine, tte hukanje Balotelliju na Euru 2012. godine.

Telegraph također piše da je FIFA propustila kazniti HNS zbog ultradesničarskih transparenata hrvatskih navijača na utakmicama prošlog SP-a u Brazilu. Naravno, tu je i Šimunićev ‘Za dom spremni’ ispad nakon utakmice s Islandom u Zagrebu zbog koje je dobio deset utakmica kazne. Potom dalje pišu o Šimuniću

“No, ne samo da je predsjednik HNS-a Davor Šuker tada ustvrdio da je kazna Šimuniću prestroga već je istog igrača postavio za pomoćnog trenera reprezentacije samo nekoliko tjedna nakon što mu je izrečena suspenzija”, stoji u članku Telegrapha.

Na koncu su istaknuli da je FIFA na aktualnom prvenstvu izrekla dvije kazne HNS-u, jednu od 13 tisuća franaka zbog tučnjave na tribinama tijekom utakmice s Argentinom (u toj su tučnjavi Argentinci napali Hrvate i pretukli ih), a druga je ona od 70 tisuća zbog toga što su hrvatski nogometaši prekrišili marketinške obaveze konzumirajući pića koja nisu službena pića na ovome prvenstvu. (Dnevno.hr)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here