Stranka s imenom i prezimenom ostala bez šest kandidata

Izvor: Šibenski portal

Stranku s imenom i prezimenom napustila su u ponedjeljak šestorica kandidata u IX. izbornoj jedinici, a među njima je i gradonačelnik Knina Marko Jelić koji je rekao da su se na to odlučili jer smatraju da je “narušena početna čista i iskrena priča”.

“Osjećamo obvezu obratiti vam se svojim imenima i prezimenima. Obzirom da je duboko narušena početna, poštena, čista i iskrena priča, uvidjeli smo da ne dijelimo jednake ili slične moralne, etičke i političke vrijednosti”, napisao je Jelić na svojem facebook profilu.

Osim Jelića, stranku su napustili načelnik Općine Murter – Kornati Toni Turčinov, načelnik općine Tribunj Marko Grubelić, Zlatko Ćesić, vijećnik Općine Dicmo Petar Maretić i Nikša Kulušić.

“Kada stavovi nemaju konstantu, a obraz i čast imaju cijenu, mi u tome ne možemo i ne želimo sudjelovati. Na ovaj način pokazali smo puni smisao nezavisnosti i neovisnosti. Kako smo ušli u ovu priču, tako i izlazimo – čista srca i iskrenih namjera, sa svojim imenima i prezimenima”, stoji u objavi.

Dodaju kako svoj politički put nastavljaju i dalje, predanim radom za svoje općine i gradove.