Stranci na splitskom području žrtve 245 kaznenih djela, uglavnom krađa

Splitsko-dalmatinska policija je u nešto više od 50 ljetnih dana lipnja i srpnja zabilježila ukupno 245 kaznenih djela na štetu stranih turista, uglavnom krađa, doznaje su u policiji.

Od tog broja koji se odnosi na razdoblje od 1. lipnja do 21. srpnja čak 61 posto ukupnog broja kaznenih djela odnosi se na krađe, u policiji kažu većinom džepne. 21 posto je teških krađa, a 18 posto se odnosi na ostala kaznena djela.

Osim kaznenih djela, policija je zabilježila da je u istom razdoblju u prometnim nesrećama na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske teško ozlijeđeno sedam stranaca, lakše je ozlijede zadobilo njih 32, dok, nisu zabilježeni smrtni slučajevi.

Najgore je prošao 31-godišnji Francuz koji je na liječenju zbog teških ozljeda nožem koje je po zadobio dok se prošlog vikenda zajedno s prijateljem (24) kupao na Bačvicama. Dok je bio u moru primjetio je da im netko pretura po stvarima pa je zajedno s prijateljem pokušao spriječiti krađu, no lopov ga je nožem uboo u prsište nanijevši mu po život opasnu ozljedu. Uz to mu je ukrao novčanik u kojem je bilo dvije tisuće kuna. Počinitelj (22) je ubrzo uhićen i pritvoren.

U zatvoru na Bilicama završio je i 42-godišnjak koji je, nakon što je izbačen iz noćnog kluba na Bačvicama, rastrojen izboo djelatnike kluba i slučajne goste među kojima je bio i 23-godišnji Australac. Srećom mladić je prošao tek s lakšim ozljedama.

Hina/D.Prša