Stožer civilne zaštite održao izvanrednu sjednicu

Izvor;DUSZ

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske održao je u ponedjeljak navečer prvu izvanrednu sjednicu na kojoj je provedena analiza stanja i poduzetih aktivnosti obrane od poplava te poduzimanja daljnjih odgovarajućih mjera, a trenutačno je najsloženija situacija na području Sisačko-moslavačke i Ličko-senjske županije, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Stožer civilne zaštite RH čine predstavnici središnjih tijela državne uprave, temeljnih operativnih snaga i pravnih osoba od značaja za sustav civilne zaštite koji su svaki iz područja svoje nadležnosti, podnijeli izvješća o angažiranim snagama i poduzetim aktivnostima po županijama koje su pogođene poplavama te su usuglašene njihove daljnje aktivnosti.

S porastom temperatura zraka u prvoj polovici mjeseca ožujka započelo je intenzivnije topljenje velikih količina snijega, što je dovelo do porasta vodostaja rijeka na cjelokupnom području Republike Hrvatske. Trenutačno najsloženija situacija je na području Sisačko-moslavačke i Ličko-senjske županije, navodi se u priopćenju.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske i dalje će biti u stanju pripravnosti te kontinuirano pratiti daljnji razvoj situacije i u skladu s tim poduzimati odgovarajuće mjere, s naglaskom na analize potreba i utvrđivanje aktivnosti u narednom razdoblju za trenutno najugroženija područja, naglašava se u priopćenju DUZS-a.