Stop asfaltnoj bazi u Donjoj Lomnici: otrovat će nas i djecu

Izvor: N1

Stanovnici šireg područja Velike Gorice protive se izgradnji asfaltne baze, koja će, tvrde, otrovati njih i njihovu djecu.

Stop asfaltnoj bazi u Donjoj Lomnici poručilo je nekoliko stotina Turopoljaca koji su se okupili u Velikoj Gorici da bi zaustavili projekt izgradnje asfaltne baze za koju kažu da može biti potencijalni ekocid.

HDZ-ov gradonačlenik Velike Gorice Dražen Barišić čitav se dan ne javlja na naše pozive. Treba podsjetiti da je uoči lokalnih izbora govorio da ako građani ne žele asfaltnu bazu, ona se neće graditi.

Kuće u Velikoj Lomnici nalaze se tik uz asfaltnu bazu pa mještani strahuju da će se proizvoditi tvari koje su kancerogene za njih i njihovu djecu. U blizini je i vodocrpilište iz kojeg se napajaju i Velika Gorica i Turopolje i Novi Zagreb.

Do investitora, austrijske građevinske tvrtke tijekom nedjelje nije bilo moguće doći pa tako ni do odgovora jesu li možda zbog pobune mještana spremni odustati od projekta. No treba reći da je 2010. studija utjecaja na okoliš izrađena i prihvaćena.