Što Vi kažete na ovo? Mladić (19) i 14-godišnjakinja čekaju dijete i žele živjeti zajedno, a roditelji ih podržavaju

Kako piše KAportal 19-godišnjeg mladića iz jednog manjeg mjesta na području Karlovačke županije, optužnica tereti za kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorišavanja djeteta.

Općinsko državno odvjetnštvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv 19-godišnjeg jer je imao spolni odnos s tada 14-godišnjom djevojčicom koja je i zatrudnjela. Par tvrdi da je u vezi, koju navodno podržavaju i njihovi roditelji, oboje navode da se spolni odnos nije dogodio pod prisilom.

Prošlo ljeto u jednom manjem mjestu na području Karlovačke županije mladić je imao dragovoljni spolni odnos s djevojčicom koja je u to vrijeme imala 14 godina.

Na ispitivanju u policiji je kazao kako djevojčicu poznaje nekoliko godina jer im se roditelji druže i kumovi su. Prema njegovim tvrdnjama, oni su cura i dečko, zajedno izlaze i posjećuju se.

Jednom su tako išli u grad i ljubili se i on ju je pitao hoće li spavati s njime, a ona je rekla da hoće.

“I dogodilo se. Nije ništa bilo na silu”, tvrdi mladić kojem sada prijeti zatvor.

No, njegove je riječi potvrdila i djevojčica. Ona je tako ispričala da se nakon spolnog odnosa nastavila družiti s tim mladićem, jer joj se sviđao i željela je s njime biti u vezi, a iako i dalje žive svatko kod svojih roditelja, istražiteljima je ispričala kako bi voljela da žive zajedno i to ponajviše zbog djeteta koje je na putu.

Stoga je i zamolila da sud ima u vidu tu okolnost i kod odmjeravanja kazne. Njezini i njegovi roditelji suglasni su s njihovom odlukom.