Stjepan Čuraj novi predsjednik HNS-a

Stjepan Čuraj novi je predsjednik Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata (HNS), odlučeno je tako u subotu, a stranka je zbog epidemioloških razloga svoj tradicionalni sabor zamijenila online glasovanjem.

Kako navode u priopćenju na web stranici, od ukupno 560 delegata 451 je pristupilo glasanju, a 394 podršku je dalo Stjepanu Čuraju, članu stranačkog Predsjedništva i bivšem saborskom zastupniku.

Čuraj na mjesto predsjednika HNS-a dolazi nakon Predraga Štromara, a u svojoj prvoj izjavi istaknuo je kako vidi HNS kao stranku dosljednu svojim vrijednostima koja će još jače nastojati povezivati narodnjačke korijene i općeprihvaćene liberalne svjetonazore. Također je poručio kako pojedinci koji su ušli u stranku radi osobnog probitka više nisu dobrodošli.

„Želim politiku vjere i žrtve! Ljude koji su spremni žrtvovati svoje slobodno vrijeme za svoja uvjerenja. Naša prva predsjednica Savka Dabčević Kučar je jako dobro to znala reći odnosno postaviti – prvo država, onda sredina iz koje dolaziš, zatim stranka i tek onda osobni motivi“, poručio je novi predsjednik HNS-a.

Razloga zbog kojeg se prihvatio tog posla je, kaže, da vrati dostojanstvo svakog člana i povjerenje u stranku.

HNS je danas izabrao i novog zamjenika predsjednika stranke, načelnika općine Cestica i člana predsjedništva Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Mirka Korotaja, dok su za potpredsjednice izabrane Karolina Juzbašić, predsjednica Ženske inicijative HNS-a te Ruža Kovačević Bilić predsjednica Županijske organizacije Splitsko-dalmatinske i zamjenica gradonačelnika Grada Trogira.

Novi zamjenik predsjednika Mirko Korotaj zahvalio je na povjerenju i najavio da HNS u vrlo kratkom vremenu čeka veliki izazov, a to su lokalni izbori: „Želim da u slijedećih šest mjeseci napravimo taj prvi korak u konsolidiranju naše stranačke organizacije, da u što više jedinica izađemo na izbore i da kroz rezultat pokažemo kako je HNS stranka koja ima budućnost u političkom prostoru Hrvatske“, poručio je.