Stiže promjena vremena, evo gdje će pasti novi snijeg

Izvor: D.Prša/Nacionalno

Mnogi neće biti zadovoljni onim što nam vrijeme sprema sljedećih dana

Jutro će u Hrvatskoj biti malo hladnije nego ono u srijedu. Najmanje oblačno bit će u sjevernijim područjima, gdje će mjestimice, posebice u Slavoniji, biti i magle. Najoblačnije, uz mjestimičnu kišu, bit će na Kvarneru i u Gorskom kotaru. Na većem dijelu Jadrana puhat će jugo.

U Zagrebu i drugdje u središnjoj Hrvatskoj u četvrtak s početka barem djelomice sunčano vrijeme, oblačnije u drugome dijelu dana, kad će ponegdje biti kiše. Bit će ugodno toplo, uz popodnevnu temperaturu oko 15 Celzijevih stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu dan pretežno sunčan, ugodno topao i malo vjetrovit. Tek u noći malo kiše.

U Istri, na Kvarneru i u gorskoj Hrvatskoj u četvrtak znatno oblačno s kišom, posebice jakom na Kvarneru i u Gorskom kotaru. Na Jadranu će puhati umjeren i jak južnjak i jugo, a u Gorskom kotaru jugozapadnjak.

U Dalmaciji najprije djelomice sunčano, a zatim u drugome dijelu dana kiša, mjestimice s pljuskovima. Puhat će umjereno i jako jugo. Temperatura na razini uobičajenog, popodne uglavnom oko pristojnih 15 stupnjeva.

Ako ste se priviknuli na takvo ranoproljetno vrijeme, vjerojatno ćete biti nezadovoljni onim što najavljuju vremenske prognoze. Severe Weather piše da će vrijeme biti ekstremno za ovaj dio ožujka.