Stiže nam novi snijeg, kako se spremila zagrebačka zimska služba ?

Ilustracija

Drugi ovogodišnji snijeg koji je prekrio zagrebačko Sljeme izvukao je ralice na teren kako bi do vrha mogli stići svi oni koji putuju automobilom. No, pravi test biti će prvi snijeg koji će pasti u Zagrebu. Zato smo provjerili u kojem stanju pripravnosti su zagrebačke zimske službe.

Visoki datum u kalendaru znači samo jedno – polako ali sigurno stiže nam zima, a s njom i nove pahulje snijega.

Dok se na Sljemenu priprema staza za sve ljubitelje zimskih radosti, zagrebačke zimske službe već su u prvom od tri stupnja pripravnosti.

Petnaest kilometara Sljemenske ceste, prva je ovogodišnja dionica koju su očistile ralice. Na preostalih 2500 kilometara s prvim pahuljama diže se i stupanj pripravnosti.

“To znači da u svakoj bazi postoji određeni broj ljudi i mehanizacije koji su pripravni na moguće padaline. Imamo 264 ekipe zimske službe, od toga 61 teretna vozila i 103 specijalna vozila”, rekao je Darko Barun iz zimske službe Grada Zagreba.

Najviše posla posljednjih 24 sata bilo je u Lici i Gorskom Kotaru gdje se zbog snijega prometovalo otežano, no zimske službe uspješno su odradile svoj dio posla.

Dok su pravi zimski zvjeti normalna pojava u Lici i Gorskom Kotaru, Zagreb i dalje pamti 2012. godinu kada je snijeg paralizirao cijeli grad. Zato se postavlja pitanje je li Zagreb spreman za novi pokrivač?

“Naravno, Zagreb je spreman kao i uvijek, tako i ove godine. Grad Zagreb sa svojim vozilima i ekipom je spreman i čekamo samo da snijeg padne”, rekao je Darko Barun iz zimske službe Grada Zagreba.

Zimske skužbe ipak trebaju pomoć građana, čija je obveza počistiti snijeg ispred svojih domova.