Stiže nam nevrijeme i značajan pad temperature

I dalje smo pod utjecajem anticiklone, a u tom polju visokog tlaka s juga kontinenta pristiže nam i još malo topliji zrak. No taj utjecaj slabit će, jer nam se približava fronta sa sjeverozapada, s kojom će stići i zamjetno hladniji zrak, javlja N1.

Zato nas, sa subote na nedjelju očekuju lokalna nevremena.

No, danas će još biti pretežno sunčano, tek mjestimice prema istoku s malom ili umjerenom naoblakom, no većinom u obliku visokih prozirnih oblaka. Najviše dnevne temperature za nijansu će biti više od onih jučerašnjih. Posvuda će biti vruće i vrlo vruće od 30 do čak 35 stupnjeva, a u Dalmaciji, posebice njenoj unutrašnjosti ponegdje će biti i visokih 37-38.

U subotu će u početku dana još biti pretežno sunčano, prema istoku i vrlo vruće, a svuda uz južinu i neugodno sparno. No poslijepodne stiže promjena vremena uz naoblačenje, najprije u zapadnim krajevima Hrvatske, koje će se u noći na nedjelju i tijekom nedjelje premještati na istok. Postoji i velika vjerojatnost za mjestimična olujna nevremena, a vjetar će okretati na jak sjeverni, na moru i olujnu buru, koja podno Velebita i Biokova može imati i orkanske udare.

Sve će pratiti i nagli pad temperatura, u nedjelju za 10-ak stupnjeva niže vrijednosti.

Zatim, uz stabilizaciju, idućeg tjedna vrijeme će biti ipak primjerenije godišnjem dobu. Iznimne vrućine zatim imaju vrlo malu mogućnost ponavljanja do kraja ljeta.