Stipić: Sa sigurnošću mogu reći da će sindikat Preporod odbiti Vladinu ponudu

Predsjednik sindikata “Preporod” Željko Stipić rekao je u četvrtak kako ne može govoriti o postotcima, ali da sa popriličnom sigurnošću može reći da će Vladina ponuda, kada je u pitanju članstvo njegova sindikata, biti odbijena.

“Ne mogu o postotcima, ali pošto je već velik broj škola obrađen mogu sa popriličnom sigurnošću reći da će ponuda Vlade, kada je u pitanju članstvo sindikata Preporod, biti odbijena”, rekao je Stipić za RTL Danas u trenutku kada je bilo obrađeno oko 300 osnovnih i srednjih škola, što čini 75 posto članstva Preporoda.

Stipić: Za vikend treba ponovno sjesti za stol

Istaknuo je i kako odbijanje vladine ponude znači i nastavak štrajka.

“Jedino što je izvjesno u ovoj situaciji da će štrajk sutra biti nastavljen. Bilo bi dobro da se ovaj vikend iskoristi, i s strane sindikata i vlade, da se ponovno sjedne za stol i da se vidi kako doći do jedne kvalitetnije ponude s kojom će sindikati moći opet izaći pred članstvo”, smatra Stipić.

Stipić drži i da se puno vremena izgubilo jer se problem nije ozbiljno shvatio.

Rekao je kako želi vjerovati da su sad u Vladi napokon shvatili da je voda svima došla do grla, da treba promptno reagirati te da se tu nema što čekati već se treba prihvatiti rješenja problema.

Nastavnici organizirano: Mihalinec zabranio objavljivanje rezultata referenduma na društvenim mrežama

Na internetskoj stranici Nastavnici organizirano, gdje se prikupljaju statistički podatci sindikata obrazovanja o izjašnjavanju u školama, ranije je izviješteno kako je po preliminarnim i nepotpunim podacima, više od 90 posto prosvjetnih radnika odbilo Vladinu ponudu.

Predvečer su objavili informaciju da je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec zabranio objavljivanje rezultata referenduma na društvenim mrežama “jer je to kršenje sindikalne tajne“.

Čelnici sindikata u štrajku u petak u 11 sati će na konferenciji za novinare predstaviti rezultate izjašnjavanja članstva o ponudi Vlade od 26. studenog. Ovisno o rezultatima izjašnjavanja sindikalna će tijela donijeti odluke o daljnjim aktivnostima.