Stipe Žunić na fontanama: „Konkurencija će ovdje biti kao na svjetskom prvenstvu!“

Osvajač brončane medalje u bacanju kugle sa Svjetskog atletskog prvenstva u Londonu, 26-godišnji Zadranin Stipe Žunić, najavio je na bacalištu kraj zagrebačkih fontana 3. Memorijal Ivana Ivančića, na kojem će se 28. kolovoza nadmetati s najboljim svjetskim bacačima.

Uz Žunića, u Zagrebu će bacati aktualni svjetski prvak, Novozelanđanin Tom Walsh, srebrni iz Londona Amerikanac Joe Kovacs, četvrtoplasirani Čeh Tomaš Stanek i Amerikanac Darrell Hill koji je u londonskom finalu bio 11.

“Konkurencija će ovdje biti kao na svjetskom prvenstvu, tako da bi mi pobjeda ovdje značila kao da sam postao svjetski prvak”, izjavio je hrvatski rekorder (21.48 m), koji će u Zagrebu pokušati prebaciti 22 metra.

“Stvarno se treba puno stvari poklopiti za takav, savršeno daleki hitac. Ja stvarno želim da se to dogodi ovdje, pred domaćom publikom, a vjerujem da bi mi to onda donijelo i pobjedu.”

Prije nastupa na bacalištu kod zagrebačkih fontana Stipu čeka i miting u Birminghamu 20. kolovoza, gdje će loviti plasman na finale Dijamantne lige koje je na rasporedu 1. rujna u Bruxellesu.

“Moram biti među prvom četvoricom da bih se plasirao na finale, što mi je velika želja. A ako pobijedim, mogu i osvojiti Dijamantnu ligu”, rekao je Žunić.

Stipu Žunića je u ponedjeljak došao pozdraviti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te mu je još jednom čestitao na osvojenoj brončanoj medalji u Londonu.

“Sretan sam i ponosan što stojim pored ovakvog momka, ovakvog domoljuba i sportaša, uzora mnogima. I pred Sandrom i pred svima njima. Oni su više napravili za promociju Hrvatske nego sve generacija hrvatskih političara na čelu s prvim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom. I to moramo cijeniti, to moramo znati i poštivati, i pomoći im da naprave te rezultate”, izjavio je zagrebački gradonačelnik.

Podsjećamo, prošlogodišnje natjecanje kod fontana Svjetska atletska federacija je proglasila najjačim još od 1988. godine. Naime, prvi put nakon 28 godina su na nekom natjecanju čak dvojica bacača kugle – olimpijski pobjednik Ryan Crouser i brončani Tom Walsh – bacila dalje od 22,20 metara!