Stipe Petrina u svom stilu poziva birače

Što se politička kampanja više zahuktava, Hrvatska kao i više puta do sada postaje poligon na kojem se političari i stranke natječu tko će izmisliti “bolji”, oku upečatljiviji, slogan koji bi nam trebao sa jumbo pakata zaokupiti pozornost.

Mnogi u toj bitci ne biraju slova, riječi ni rečenice. Jedan od njih je i primoštenski načelnik Stipe Perina koji na parlamentarne izbore ide sa Živim zidom, i koji je postavio plakate s apelom biračima na sebi svojstven način.

Koalicija se zove Dosta pljačke, a smisao joj je, kako je rekao Petrina “da pokuša promijeniti Hrvatsku, da se stanje u Hrvatskoj znatnije popravi, u prvom redu misli se na temeljnu reformu pravosuđa koja je, po nama, uzrok svih drugih problema koji se generiraju u Hrvatskoj”.

Petrinu je podržao, na svoj, kontravezan način načelnik općine Plitvička jezera Ante Kovač koji je javnosti postao poznat “glumatanjem” na YouTubeu 2011. godine jer se u HRT-ovom prilogu ironično rasplakao zbog svečanog otvaranja okretišta autobusa koje je bilo smješteno u školskom dvorištu OŠ Franje Tuđmana u tome mjestu. Evo i njegove objave na Facebooku:

VOLIM TOG PROSTAKA STIPU. Primošten je jedno od najzategnutijih hrvatskih mjesta u kojima sam bio. U gradu nigdje suvišne travke, na groblju dođe ti da umreš koliko je lijepo. Čovjek sa stotinama prijava, inspekcija, podmetanja. Dvadeset godina tuče s velikima. Pravaš koji voli Hrvatsku na način Matoša, a ne Pavelića. Branitelj čija je invalidnost desetcima puta bila na reviziji. Prostak jer je to jedini jezik koji zaslužuju. Živio ti meni Stipe

VOLIM TOG PROSTAKA STIPU. Primošten je jedno od najzategnutijih hrvatskih mjesta u kojima sam bio. U gradu nigdje…

Objavljuje Ante KovačNedjelja, 21. lipnja 2020.