Sting stiže u Hrvatsku: Nastup u pulskoj Areni nakon 20 godina

Facebook

Nakon objave njegovog dugoočekivanog pop-rock albuma 57th & 9th te rasprodanih koncerata u Sjevernoj Americi i Europi, Sting ponovno stiže u Hrvatsku. Večeras će nastupiti na jednoj od najljepših koncertnih pozornica – jedinstvenoj pulskoj Areni. srpnja. Bit će to jedini koncert ove engleske zvijezde u regiji, a u Pulu se vraća nakon punih 20 godina, javlja HRT.

Stingov dvanaesti solo album 57th & 9th prvi je njegov pop-rock projekt u zadnjih deset godina.  Album je krenuo u prodaju 11. studenog 2016. godine te donosi deset pjesama koje predstavljaju Stingovu raznolikost u stilovima glazbe i pisanju tekstova, počevši od hrapavog prvog singla ‘I Can´t Stop Thinking About You’, do snažnog i slikovitog stila Road Warrior u pjesmi ‘Petrol Head’ te himničnog singla ‘50,000’. Album kojeg je producirao Martin Kierszenbaum, snimljen je u samo nekoliko tjedana sa Stingovim dugogodišnjim suradnicima Dominicom Millerom na gitari i Vinniem Colaiutaom na bubnjevima, ali i bubnjarom Joshom Freeseom (članom bedndova Nine Inch Nails, Guns ´n´ Roses), gitaristom Lyleom Workmanom i pratećim vokalima iz benda The Lost Bandoleros iz San Antonia.
Na turneji 57th & 9th Stingu će se pridružiti tročlani bend uključujući i njegovog dugogodišnjeg gitarista Dominica Millera, bubnjara Josha Freesea te gitarista Rufusa Millera.