Povezite se

Sisačko-moslavačka županija

Steže se prsten oko Kristinke !!!

Objavljeno

-

Gradonačelica Siska Kristina Ikić Baniček/Facebook

Klub vijećnika Grada Siska HDZ, HKS, HSLS i nezavisna Vlatka Vukelić uputili su pismo medijima upozoravajući na brojne političko gospodarske manifetuke koje neumorno, “bez predaha”, provodi sisačka gradonačenica Kristina Ikić Baniček.

Priopćenje prenosimo u cijeosti:

S obzirom da je već ustaljena praksa SDP-ove gradonačelnice da njezini dizači ruku setom unaprijed naručenih pitanja obmanjuju sisačku javnost i stvaraju mitove o čudima koja se događaju u Sisku, danas nismo prisustvovali sjednici Gradskog vijeća.

Ovim putem javno pozivamo gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček da umjesto bahaćenja i skrivanja, odgovori na sva do sad postavljena pitanja, naravno ukoliko joj to dopusti stranački kolega i suprug Darko Baniček. On je u još jednoj povlaštenoj kategoriji, budući mu je dopušten uvid u službene dokumente.
Sve češće se spominju navodne kriminalne radnje u gradskim trgovačkim društvima i ustanovama, Vodovodu i ŠRC-u, a ovih dana podigla se prašina oko nabavke novog vodenog tobogana u sklopu bazenskog kompleksa u Capragu, tobogana koji ne završava u bazenu, a koji su Siščani platili vrtoglavih 1,727 milijuna kuna!

Ima se za vodeni tobogan koji ne ide u bazen, a radnici u trgovačkim društvima svedeni su na minimalac i još ih se prvotnom verzijom htjelo spustiti i ispod zakonom propisanog minimuma, što su na sreću, uvidjeli sindikati i promptno reagirali. Nema se ni za plaće odgajateljica u vrtiću, pa su tako odgajateljice s preko 20, 30 godina staža u struci dovedene na plaću nešto sitno iznad 4000 kuna.

Sve više jača dojam kako se steže obruč oko SDP-ove gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, pa se postavlja pitanje hoće li ju zbog gradskih afera, pred sudom zastupati isto odvjetničko društvo u kojem radi bivši SDP-ov vijećnik Gradskog vijeća Grada Siska, a danas odvjetnik u Zagrebu i navodno bliski obiteljski prijatelj gradonačelnice, Siniša Babić. To odvjetničko društvo trenutno iz proračuna svih nas Siščana zastupa Grad Sisak te ustanove i trgovačka društva u vlasništvu Grada Siska, pa čak i Zajednicu sportskih udruga Grada Siska. Isplaćuju se sredstva za pravna savjetovanja i zastupanja te najzanimljivije, bilo pravnog posla ili ne, isplaćuje se mjesečni paušal koji je na godišnjoj razini oko vrtoglavih 400.000 kuna.

S obzirom da je zanimljiv prsten oko ŠRC-a, skrenut ćemo ponovo pozornost na zanimljivo ime tvrtke KIB-Kristina Ikić Baniček I(i) DABI- DArko BanIček. I dalje nas zanima navodno pogodovanje tvrtki KIBIDABI koja je za 10.000 kn zakupila Ledenu dvoranu Zibel i organizirala koncert naplaćujući za sebe ulaznice od kojih je imala toliku zaradu da je ŠRC u startu propustio zaraditi oko 200.000 kuna? Zašto je istoj tvrtki dopušteno da prodaje piće i uzme svu zaradu od koncerta, nismo dobili odgovor, kao ni je li gradonačelnica ili netko jako blizak gradonačelnici stvarni vlasnik tvrtke KIBIDABI?

Afere oko Ledene dvorane idu i dalje. Investiciju u startu vrijednu preko 27 milijuna kuna financiraju Siščani kreditnim zaduženjem, a izgrađena je prema projektu projektnog ureda KAP4. Probijen je navodno iznos na preko 50 milijuna kuna i što mi danas imamo: 50 milijuna kuna, kredit s jedne strane i uplakane male Siščane s druge strane koji istu tu dvoranu ne smiju koristiti zbog SDP-ove gradonačelnice.

Nigdje na svijetu nema to što ima kod nas u Sisku. Osim te, u Sisku se treba graditi još jedna dvorana i to sportska dvorana u Zvonimirovoj ulici a i ovu će slučajno, baš kao i Ledenu projektirati KAP4 iz Zagreba uz Degal tehniku iz Virovitice. Ukupna ponuđena cijena za projektiranje i gradnju, po metodi ključ u ruke je 37 milijuna kuna. Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja nakon provedenog javnog natječaja donijela je i u ovome slučaju pogodite – SDP-ova gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
Navedena firma sisačkoj je javnosti poznata jer je radila i projekt rekonstrukcije otvorenog kompleksa bazena u Capragu, investicije teške 5 milijuna kuna.

Prsten oko sisačke gradonačelnice postao je pretijesan, sve ju se rjeđe može vidjeti na sisačkim ulicama. A kada će dati odgovor na ova ključna pitanja?

Možda je to dio strategije koju joj je savjetovao njen politički mentor Davorko Vidović, koji nas je sve nedavno šokirao izjavom u nacionalnim medijima da je od 30.5. Dana državnosti, bolji 9. svibnja 1944.

Ususret predstojećim parlamentarnim izborima na kojima se sve više za listu spominje njeno ime, postavljamo pitanje je li Sisak postao bazen za financiranje SDP-ovih kandidata? Pitanje je samo, hoće li se ova ekipa, kao što je slučaj s famoznim skupim toboganom u Capragu, nakon turbulentnog spusta, hladiti na „suhom“?
Klub vijećnika HDZ, HKS, HSLS i nezavisna Vlatka Vukelić

Sisačko-moslavačka županija

Ivan Celjak (HDZ) do nogu potukao “caricu” Kristinu Ikić Baniček (SDP)

Published

on

Raspad sustava Restart koalicije osim što je očajno bolan za drugove okupljene oko promicatelja ljubljenja lika i djela Josipa Broza Tita, mladog “skojevca” Davora Bernardića, razdrmao je sve federe po širini i dužini kod poklonika lijevo zanesenih i raznesenih sljedbenika koji su garantirali da njihovim povratkom na vlast dolazi budnica proletarijata, kapa titovka, srp i čekić, i da ništa više neće biti kao što je bilo.

Osim što su drugovi i drugarice duže vrijeme, moglo bi se predpostaviti, bili na bunici, nakon triježnjenja i političkog šamaranja, najveći šok i zasigurno traumatsko buđenje (bez viklera za kosu) doživjela je, drugarica Kristina Ikić Baniček, dogogodišnja “moćna carica” grada Siska, koja je pod partonatom SDP-ovih moćnika provodila samovolju, trenirajući “financijsku hula hop gimnastiku” te time stavljajući grad Sisak na pijedestal gospodarske sramote.

Poraz drugova iz SDP i njihovih prijepaka na nacionalnoj razini i po županijama, najjače, moćno, se osjetilo baš u gradu Sisku gdje su drugovi SDP-ovci doživjeli pravi debak, pogavito kad je riječ o “moćnoj carici” Kristini Ikić Baniček.

Upravo je nju, u otvorenoj borbi, na zajedničkom terenu, potukao do nogu, nitko drugi nego, samozatajan, kulturan i jednostavan “dečko”, mag iur., predsjednik gradske organizacije HDZ- a Ivan Celjak.

Gledajući izborne rezultate u gradu Sisku, HDZ je dobio povjerenje sa 7. 316 glasova (42,61%), dok su priljepci okupljeni u Restart koaliciju dobili 4. 731 glasova (27,55%).

Nekad “moćna carica” za sada još uvijek gradonačelnica Siska Ikić Baniček osvojila je 2. 146 preferencijalnih glasova Siščana, dok je HDZ-ov Ivan Celjak, inače aktualni zamjenik sisačko-moslavačkog župana dobio 3. 022 glasova, skoro 1.000 glasova više!!!

Posebno treba izdvojiti da je pobjeda još slađa jer je ostvarena s najviše preferencijalnih glasova u Sisku.

Istina je, ni najbolji poznavatelji političkih kretanja u gradu Sisku, pa tako i u VI. izbornoj jedinici nisu mogli predvidjeti tako dobar izborni uspijeh HDZ-a, a time i jambo klizaljku Restartovaca.

Pobjedom HDZ-a, neminovno u grad Sisak uskoro stižu neka nova vremena, no bez zadrške treba kazati da se i puno toga mora mjenjati na županijskom nivou, kako se nebi nastavili povlačiti ne tako lijepi repovi kojima se tragovi još vide.

Sigurno je, osim što je Ivan Celjak potukao caricu Kristinu za skoro 1.000 glasova više, mnogi s pravom očekuju da grad Sisak USKORO dobije i novog gradonačelnika, za što mnogi već trvrde da znaju tko na to pravo ima.

Nas je ovaj put zanimalo samo stanje u gradu Sisku, odnosno kako stoje (p)federi oko Kristine Ikić Baniček, a ostalo možete pogledati na DIP-u.

DAVOR BOŽINOVIĆ (18,31%)MARIJANA PETIR (10,03%)KRUNOSLAV KATIČIĆ (0,10%)DRAŽEN BARIŠIĆ (0,19%)IVAN CELJAK (41,30%)DRAŽEN BOŠNJAKOVIĆ (0,30%)TUGOMIR MAJDAK (2,55%)MARIO ŽUPAN (0,15%)ŽELJKA JOSIĆ (4,41%)MATO ČIČAK (0,10%)MAGDALENA KOMES (0,49%)MARIN PILETIĆ (0,58%)KREŠIMIR AČKAR (0,39%) MIRO KOVAČ (2,43%).

Nacionalno

Ucitavanje vijesti

Sisačko-moslavačka županija

Dumbović: “Ovdje su mnogi političari davali obećanja izgradnje autoceste, a na kraju su prevarili narod”

Published

on

Kandidat za Sabor RH u VI. Izbornoj jedinici na izbornoj listi Restart koalicije Darinko Dumbović, aktualni gradonačenik Grada Petrinje danas je boravio u Lekeniku gdje je održao konferenciju za novinare govoreći o projektu magistralca, (ne)izgradnji autoceste i aglomeraciji Lekenik.

Kandidat za Sabor RH u VI. Izbornoj jedinici na izbornoj listi Restart koalicije Darinko Dumbović, aktualni gradonačenik Grada Petrinje danas je boravio u Lekeniku gdje je održao konferenciju za novinare govoreći o projektu magistralca, (ne)izgradnji autoceste  i aglomeraciji Lekenik.  

Ovdje ima puno simbolike, jer u stvari na kraju smo autoceste čija je izgradnja započela kroz dugi niz godina i kroz taj dugi niz godina mnogi političari koji su prošli ovuda, i to upravo oni koji su bili vladajući, koji su u većini slučajeva slučajno došli u Sisačko moslavačku županiju po glasove, i sa tim istim glasovima davali do znanja svim svojim biračima kako će oni završiti autocestu do Siska, kako će završiti brzu cestu do Siska, kako će napraviti čvorište do Stupna, kako će od Stupna isto ta cesta ići preko Kupe do Mošćenice a na kraju to su bila „obećanja ludom radovanja“.

Nikada nismo imali dovoljno političkih mišića u Saboru i nikada nismo imali onih ljudi koji su u stvari došli do Sabora i do Vlade RH i donijeli zajedničke odluke bez razlike na političke stavove ili opredjeljenja da Sisačko moslavačka županija ne smije ostati izolirana, da ova cesta koja je bila na početku županije, koja je došla par kilometara u Sisačko moslavačku županiju je stala.

S pravom si postavljamo pitanje da li ova cesta uopće kuda vodi, da li će voditi i da li će uopće biti završena  ?!

Svjestan sam da ponekad i nema novaca, ali svjestan sam da je to i prazna priča, no sigurno mogu reći da svi oni koji su ju obećavali, a imali su političku moć nisu to ostvarili u Sisačko moslavačkoj županiji ne da su trebali osvojiti jedan ili dva glasa, nisu trebali osvojiti baš ni jedan glas zbog svojih laži. Ljudi su pretrpili tolike laži i imaju svojevrsni obrambeni mehanizam od takvih političara kojima zasigurno neće dozvoliti da ovdje prodaju interese Sisačko moslavačke županije, jer kad od Lekenika krenu prema Zagrebu oni jednostavno zaborave od kuda dolaze.

Treba dati do znanja i kad pogledamo komunanu infrastrukturu koja u stvari ide od Petrinje prema Lekeniku, a riječ je o magistranom cjevovodu vrijednom 18. milijuna kn, kojega su zajedno Grad Petrinja i Lekenik isfinancirali, kad pogedamo da aglomeracija iz Petrinje ide sa 350 milijuna kn, koja  je trenutno u projekciji komunalne infrastrukture što obuhvaća odvodnju i novu komunalnu mrežu od oko 110 kilometara onda je svakom jasno da radimo, stvaramo i gradimo bolju budućnost.

Gledajući da se poveznice lijeve i desne moraju povezati, kad pogedamo da su se mnogi mostovi povezali, da su mnoge ceste i ipsiloni došli do mnogih gradova, žalosno je da mi nismo došli do Petrinje a ni do Siska.

Ne zaboravite, ovdje imamo i sjećanje na Domovinski rat, sjećanje na „Skelu spasa“

Ne zaboravite, ovdje imamo i sjećanje na Domovinski rat, sjećanje na „Skelu spasa“,  sjećanje na ono što treba povezati Letovanić, Lekenik i grad Petrinju sa jednim spomen obilježjem i jednom pričom koja će dobiti sadisfakciju svih onih ljudi koji se sjećaju 1991, kada smo ovdje spasili stanovništvo preko „Skele spasa“.

To je u stvari jedan zajednički projekt koji radimo sa Lekenikom za što mogu istaknuti dobru suradnju sa načelnikom Perovićem jer vodimo brigu o lokalnoj akcijskoj grupi gdje Lekenik i grad Petrinja skrbe od Turopoja do Zrinske gore, jer poznato je da imamo dvije vrste pasmina svinja, turopoljsku i našu banijsku šara svinju. To je ono čime čuvamo naše vrijednosti i nadam se da ćemo kroz budućnost zajednički uspjeti povezati da ova cesta, kao sve ostale, mnoge ceste povezuju gradove i ljude.

Ovaj dio ceste koji je izgrađen ne treba plaćati dok se u potpunosti ne završi

Kad pogedamo kako je Vlada mnoge oslobodila plaćanja, a mislim na most Krk, kad pogedamo da se mnogi tuneli ne plaćaju a koji su probijeni kako bi povezivali područja koja su dislocirana i gdje ima radno sposobnog stanovništva, a idu prema moru, ne plaćaju se tuneli, stoga s ovog mjesta javno poručujem da ovaj dio ceste koji je izgrađen ne treba paćati dok se ne završi.

Ovo je najveća glupost, da se plaća par kilometara ceste a ostalo je još 20-tak km i ispada da mi imamo autocestu kao Sisačko moslavačka županija a u stvari mi nemamo ništa. Možemo pjevat pjesmu “svega ima, ničeg nema”, kazao je Darinko Dumbović kandidat na listi Restart koalicije u VI. Izbornoj jedinici.

Ucitavanje vijesti

Petrinja

Dumbović: “Spreman sam preuzeti odgovornost za VI. izbornu jedinicu, područje gdje se krvlju stvarala hrvatska država”

Published

on

Danas smo u Glini, ugodno sam iznenađen koliko danas ima političara odnosno stranaka u Glini, dobro je to da svi možemo dati jednu političku poruku što ovim krajevima nedostaje, što bi trebao napraviti, kazao je Darinko Dumbović kandidat na listi Restart koalicije u VI. Izbornoj jedinici.

Mnogi političari danas dolaze i sigurno je da stanovnici Gline misle, da je bar svaki dan srijeda u Glini i da svaki dan dolazi ovoliko političara sa punom košarom obećanja, izjavio je Dumbović obraćajući se novinarima.

Kazao je da u kontinuitetu politika je ovuda uvijek prolazila, ali Vlada i jedni te isti političari koji su davali obećavajuće poruke koje nisu bile ni blizu onim rezutatima koje Glina prije svega zaslužuje.

“Kad danas pogedamo Glinu kroz povijest, kada pogledamo Glinu što je propatila kroz Domovinski rat i kad vidimo odakle su svi ljudi došli ovdje živjeti i koja su prava ostvarili ili eventualno nisu, što se odnosi na sve one ciljane skupine, od hrvatskih branitelja pa do svih onih koji žive u srcu Banovine, kada je riječ o dostupnosti zdravstvenog standarda i svega onog što ovaj prostor zasužuje, treba znati da na prvom mjestu bude uvijek čovjek. Kad je riječ o stanovnicima Gline i ljudima koji su ovdje došli živjeti i koji su se ovdje zbrinuli i dobili ono što je iznimno važno kroz zakon, stambeno zbrinjavanje, to je siguran dom za svakog čovjeka.

Mnogi su ovdje imali svoju plombu,  u Sisačko moslavačkoj županiji, i tu smo pombu preko zakona koji sam predožio skinuli da bi ljudi imali vlastiti dom. Da bi imali vlastiti dom da bi mogli ući u energetsku obnovu čekali su upravo taj zakon. Međutim, oni ipak u svim tim svojim kućama nemaju budućnost sa svim silnim kamatama koje su im ostale i kreću se od 10, 15, 20 tisuća kuna za najmove. Taj najam je reda veličine 5 milijuna kn”, kazao je Dumbović.

Kazao je da tvrdi da će se zalagati da svaki čovijek koji je dužan za stambeno pitanje i za najam stanova to ne treba platiti, jer to država treba platiti. Država nije vidjela sve te ljude, jer kako nisu imali siguran život, kao ciljana skupina ostali su u zraku, mnogi su socijalne kategorije i otišli su trbuhom za kruhom. Njih tako reći ovdje više nema i država nije prepoznala što treba raditi na ovom području, a to vrijedi od Knina do Petrinje i na svim područjima koji su ratom zahvaćeni, stava je Dumbović.          

“Sada se postavlja pitanje što se to dogodio da su ljudi morali otići ?! Ovdje je bio strah 91, 95, ovdje je bio strah za egzistenciju, strah od ekonomske krize, strah za standard, za radno mjesto, ovdje bio strah od kud tko dolazi, dal je možda različit a sad je strah i od korone. Stalno su neki strahovi, a strahovi su izuzetno podložni manipulacijama, i ovdje se uvijek manipuliralo sa ljudima i dolazilo na područje Petrinje, Siska, Sunje, Dubice, Kostajnice, da ne govorimo i Dvora, a strah je otvoreno trebamo reći i od nuklearnog otpada.

To je strah i sa ljudima se manupulira, to građanima otvoreno treba reći i građani bi trebali prepoznati tko otvoreno o tome priča i tko otvoreno govori, tko je pridonio da su ti strahovi ovdje.

Zato treba ljudima reći, da kad izlaze na izbore da zaokruže ljude koji će otvoreno govoriti o tim problemima, o zdravstvenom standardu, listama čekanja, o obnovi koja nikada nije ušla ni od jedne Vlade u stambene objekte, kazao je Dumbović.

Darinko Dumbović kandidat na listi Restart koalicije u VI. Izbornoj jedinici sa suradnicima u Glini

“Kad pogledamo poduzetnike, staračka domaćinstva, kažem da moramo dati minimalno staračkim domaćinstvima 2.000 kn, kažem da moramo osloboditi svakog poduzetnika za novu vrijednost u koju uloži, pa zašto se ne investira u Glinu, zašto Glina nije veliko građilište, zašto nema 100-200 milijuna kn europskih investicija, zašto Petrinja ima 100 milijuna eura, zašto neki ljudi čine razlike, tu razliku treba činiti ne samo u gradovima tu razliku treba činiti u državi, država odučuje o tome a mi se bavimo ideologijom, mi se moramo baviti poslom jer posao je vrijednosna crta koja se može podvući i reći: Samo malo, za koga ja trebam glasati, što mi ti nosiš, da li si ti mačak u vreći ili onaj koji donosi onu aktivnost koja će pomoći.

Glina je lijepo mjesto, Petrinja je lijepo mjesto, radno mjesto je lijepo imati no radno mjesto treba sufinancirati što upravo radi Petrinja, koja sufinancira s 3.000 kn radno mjesto po čovijeku, 3.000 kn puta 12 mjeseci to je 36.000 kn, pa nek mi kaže bilo koji gradonačenik što oni nude, to su prazne priče. Ljudima je dosta praznih priča.

Darinko Dumbović kandidat na listi Restart koalicije u VI. Izbornoj jedinici sa suradnicima u Glini

Izađite na izbore, spreman sam preuzeti odgovornost za VI. Izbornu jedinicu i govoriti o ovome, donašati oduke i imati partnere u politici s onima koji će podržati ovo područje koje trajno zaostaje u razvoju, područje gdje se krvlju stvarala hrvatska država, a ovdje dolaze političari samo na slikanje i polaganje vijenaca i onda što prije u dobre aute i pedala, kazao je Darinko Dumbović kandidat na listi Restart koalicije u VI. Izbornoj jedinici.    

Ucitavanje vijesti

Najčitanije