Stevo Culej: “Tko to tamo sjedi u Saboru? Sram ih bilo !!!

Da zastupnici “kradu” ili vole “otuđiti”, dokumente ili intimne stvari svojih kolega još to hrvatska javnost nije znala. Mediji su do sada pokušavali saznati istinu zašto je navodno dvoje hrvatskih zastupnika “ukralo” radnu torbu hrvatskog zastupnika, čovjeka koji je od prvog dana agresije na Domovinu bio prvi na braniku ???

Ne samo na braniku, njegova je povijest ispisana brojnim pričama, domoljubljem i otvorenosti prema svemu onom za što se nadao da će nakon obrane Domovine moći i na jedan svoj, specifičan način, bez stranačkih stega, ultimatuma i “stranačkih vojnih naredbi” sve podrediti ljudima koji su se borili za našu Domovinu.

Boli to što još nisam dobio ispriku za jednu veliku sramotu Hrvatskoga sabora koja je nanesena hrvatskoj državi, kroz instituciju Hrvatskog sabora, jer u ovom časnom Domu dogodila se jedna nečuvena, nedopuštena radnja, dakle otuđena mi je torba, sa dokumentacijom iz prostorija Hrvatskoga sabora koje su pod video nadzorom i ovakav slučaj nije se dogodio od 1800 i neke.., kada su ukradeni Komorski spisi od „mađarona“ i tada je u Hrvatski sabor uvedena hrvatska straža.

Podsjetimo, kako su prenijeli mediji krađa se dogodila se još prije desetak dana, a Stevo Culej je proveo vlastitu istragu te je utvrdio da je torba kod zastupnice Snježane Sabolek. Ona mu je to potvrdila kada ju je “pritisnuo”, te je najprije rekla da je torba u njezinom automobilu, a potom se, prema Culejevim riječima, pojavio tajnik stranke Tihomir Lukanić i rekao da je torba u središnjici.

 Revoltiran takvim ponašanjem, poglavito od kolega, kako kaže, ako ih tako više uopće može nazvati, Stevo Culej kaže da ne zna što će se sada poduzeti nakon ovog slučaja koji je drugi slučaj u povijesti Sabora.

Pa zar je moguće da zastupnica zajedno sa svojim kolegom iz stranke „Živi zid“ otuđe moju torbu u kojoj držim spise vezane za moj rad u ovom Domu, aktualna događanja i mnoge druge stvari, pita Culej.

„Sama torba nalazila se u Sabornici te uoči Dana otvorenih vrata prema svim građanima, sklonjena je ispod mojeg radnog stola, radnog mjesta, u prostorije ZIC-a, na čuvanje, pohranu da ne bi došla u ruke hrvatskim građanima koji su dolazili u sabor povodom otvorenih vrata.

Držalo se da je na sigurnome. Oni koji su tu torbu uzeli nisu to priznali na način kako to priliči kad se otuđi tuđa stvar, jer sama torba je bila kod njih sedam dana, dakle u sedam dana nisu našli za shodno da vrate torbu a znali su čija je jer su u njoj dokumenti naslovljeni na mene, imenom, prezimenom, adresom i svim drugim podatcima. Zaključite sami što to govori o tim ljudima. Ne želim upotrebljavati ružne riječi, ali …., sram ih može biti“ – revoltirano kaže Culej.

Moji su dokumenti vraćeni putem policije nakon sedam dana, nakon mojeg reakcije, nakon mojeg otkrivanja da su mi oni otuđili torbu, i došli su u sabor gdje su pred tajnikom Hrvatskoga sabora to potvrdili. Znali su da je moja torbra i nisu ju htjeli vrati. Eto to su vam naši pojedini hrvatski zastupnici. Stamota !!!