Stevo Culej: ”Ostajem li u HDZ-u? Vidjet ću, pratite situaciju”

Stevo Culej. foto HINA/ Denis CERIĆ

Saborski zastupnik Stevo Culej (HDZ) jedini se od HDZ-ovih saborskih zastupnija pojavio na prosvjedu koji je u nedjelju u Vukovaru organizirao HDZ-ov gradonačelnik Ivan Penava.

Odmah nakon prosvjeda u medjima su se počele provlačiti špekulacije o navodnom Culejevom odlasku iz HDZ-a.

‘Moji su svjetonazorski stavovi tvrdi i postojani poput Velebita, ja ih nikad ne mijenjam. Nisam povodljiva osoba i u politiku nisam ušao zbog bolesnih ambicija ili koristoljublja.

Autoritete znam poštovati ako su to zaslužili. A što ću ja napraviti, hoću ili ostati u HDZ-u ili ne, to nitko ne zna. Kažem, vidjet ću. Zašto bi netko znao moje namjere? Ja nisam naivac da bih ih unaprijed otkrivao. Pratite situaciju’, kazao je Culej.

Osvarnuo se i na održani prosvjed u Vukovaru:

“Skup je protekao u savršenom redu i politički nije kompromitiran ni na koji način. Čuli smo tamo viđenje naroda o ratnim zločinima, općenito nepravdama u društvu i za to odgovornima. Na slučaju Vukovara potvrđuje se negativna slika o Državnom odvjedništvu i pravosuđu i sada bi trebalo istražiti koji ljudi u tim institucijama ne rade dobro – zadovoljan je Culej samim prosvjedom.

Nije krio nezadovoljstvo ali i tugu što je na Trgu Republike Hrvatske bio jedini HDZ-ov zastupnik.

– Tužan sam zbog toga, tužan. Osjećao sam se na prosvjedu kao da sam sam. Razumijem svačiji strah, ali potrebno je bilo biti tamo. Ne mogu vjerovati da se mi Hrvati toliko međusobno razlikujemo – kaže Culej.