Steven Spielberg radi na filmu o vlastitom djetinjstvu

Izvor: Youtube

Premda filmska adaptacija mjuzikla “Priča sa zapadne strane” Stevena Spielberga tek treba izaći krajem godine, poznati redatelj već planira sljedeći projekt – film o vlastitom odrastanju i djetinjstvu provedenom u Arizoni, pišu američki mediji.

Portal Deadline piše kako postoje veliki izgledi da glavna ženska uloga, nadahnuta likom Spielbergove majke, pripadne poznatoj glumici Michelle Williams.

S obzirom na to da prvi put snima priču o vlastitu životu, Spielberg je odlučio supotpisati scenarij filma zajedno sa svojim dugogodišnjim suradnikom, dobitnikom nagrada Tony i Pulitzer, Tonyjem Kushnerom, što nije učinio još od od drame “Umjetna inteligencija” iz 2001. godine

S Kushnerom je surađivao na filmovima “Muenchen” i “Lincoln”.

Slavni redatelj rođen je u Cincinnatiju 1946. u obitelji ortodoksnih židova, no obitelj se deset godina kasnije preselila u Arizonu, gdje je mladi Steven proslavio svoju bar micvu, ceremoniju punoljetnosti, kao tinejdžer osjetio antisemitizam na vlastitoj koži, proživio pubertet i adolescentsko doba te snimio prve amaterske filmove.

Spielbergov otac Arnold, inovator i inženjer koji je u General Electricu radio na razvoju ranih kompjutora, umro je prošlog ljeta u dobi od 103. godine. Njegova majka Leah Adler, koja je posjedovala košer restoran ‘The Milky Way’ u Los Angelesu, umrla je 2017. u dobi od 97 godina.

U mnogim sekvencama njegovih dosadašnjih filmova ima puno pojedinosti utemeljenih na osobnim iskustvima, no poznati redatelj nikada dosad nije spominjao mogućnost snimanja biografskog filma.