‘Stepinac se odupro Titu pa će i katolici militantnom sekularistu Josipoviću!’

Foto: Nacionalno

Već danima traje obračun predsjednika Zaklade Vigilare Vice Batarela i Ive Josipovića putem medija. Na Josipovićev posljednji napad na udrugu Vigilare u kojem ih je prozvao te upitao zašto udruga Vigilare utvara sebi da je odvjetnik katolika u Hrvatskoj te ju nazvao konzervativnom udrugom često bizarnih stavova i bizarnoga društva, Vice Batarelo oštro je odgovorio bivšem hrvatskom predsjedniku te poručio da će dignuti katoličku oluju i boriti svim pravnim sredstvima.

Naime, sve je počelo kada je Ivo Josipović na društvenim mrežama podijelio izjavu Ivice Maštruka iz programskog vijeća HRT-a, a koji se jadao zbog toga što će HRT intenzivno pratiti blagdan Velike Gospe, javlja Direktno.

Iz udruge Vigilare Vice Batarelo ga je prozvao u medijima i poručio mu da se ispriča za svoj istup. Josipović se odbio ispričati te je uslijedilo prepucavanje preko društvenim mreža i u medijima koje je dobilo svoj nastavak.

U najnovijoj Facebook objavi u kojoj odgovora Ivi Josipoviću, Batarelo je poručio:

“Mesija ljevice ratuje protiv katolika… G. Josipović (kao deklarirani agnostik) uzeo je sebi za pravo dijeliti lekcije tko su dobri katolici, a koji nisu. Po njegovom, loši su katolici oni koji su se drznuli prozvati ga za njegove necivilizirane i diskriminirajuće komentare na račun katoličke vjere i ljudi.

Omiljeni šport ljevičara, militantnih sekularista i ateista, poput g. Josipovića, je ponižavanje, omalovažavanje i iznošenje neistine o Katoličkoj Crkvi i katolicima. On govori o 21. stoljeću, a koristi ofucane, ali opasne taktike iz komunističkih vremena 20 stoljeća! ‘Oni’, elita, sveznajuća i svemoćna, a svi ostali drugorazredni građani/kmetovi, naročito katolici.

Katolici ne mrze i nisu stvorili ove razdore. Ne ponižavaju druge, pomažu bližnjima, opraštaju progoniteljima. I mi vam stvarno opraštamo te smo samo tražili da se ljudski i civilizirano ispričate za komentare vezano uz prijenos Velike Gospe; o ‘katoličkoj džamihiriji’; o splitskom nadbiskupu i ‘bunici’. Sada još možemo i nadodati i krive interpretacije pape Franje…

Ali očito nemate snage za to, te nažalost još skupljate i političke bodove kao nekakav mesija ljevice.

Ali zar Vi, g. Josipoviću, stvarno mislite da su vjerni katolici obični naivci, koji ne poznaju dijabolične taktike, pretvaranja i širenje straha i nesigurnost?

Novi naraštaj katolika u slobodnoj Hrvatskoj neće sagnuti glave pred ponižavanjem i manipulacijom svoje vjere i Crkve ni pred kim. Nećemo dopustiti da antikatolički stavovi i predrasude postanu prihvatljivi u Hrvatskoj. Nije ni bl. Stepinac u puno gorim vremenima. On se usprotivio jednom Titu. Što je nama onda jedan Josipović?

Ako mislite g. Josipoviću da ćemo se samo tako povući pred vašim prijetnjama i omalovožavanja, krivo mislite. Nećemo. Tiha smo većina, ali ćemo dignuti katoličku oluju i borit ćemo se svim pravnim sredstvima da antikatoličke predrasude i diskriminaciju iskorjenimo”.