Stečajna upraviteljica prijavljena zbog prodaje strojeva stečajne imovine

Stečajna upraviteljica neimenovane zagrebačke tvrtke osumnjičena je da je tijekom stečajnog postupka, a bez znanja vjerovnika, prodala radne strojeve iz stečajne mase, vrijedne 70.000 kuna, priopćila je zagrebačka policija u srijedu.

 Osumnjičena 54-godišnjakinja je tijekom stečajnog postupka i putem javne dražbe u drugom društvu iz Zagreba izvršila prodaju imovine stečajnog dužnika prvog društva i to zgradu i zemljište u Zaboku, u kojoj su bila smještena dva stroja za obradu drveta u kvaru i postrojenje za vertikalno razrezivanje ploča.

 No, kao stečajna upraviteljica te strojeve nije tijekom primopredaje zgrade izmjestila na drugu lokaciju, već ih je bez odluke skupštine vjerovnika ostavila na korištenje drugom društvu, koje je jedan od navedenih strojeva popravilo, a potom navedene strojeve u studenom 2017. prodalo trećem društvu iz Velike Gorice za iznos od 60.000 kuna.

 Time je prouzročila štetu u iznosu višem od 70 tisuća kuna koliko je bila procijenjena vrijednost navedenih strojeva, dok je drugom društvu pribavljena protupravna imovinska korist u iznosu od najmanje 60.000 kuna.

 Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su protiv osumnjičene podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.