Stanje na graničnom prijelazu Maljevac sve napetije

Ilustracija

Stanje na graničnom prijelazu Hrvatske s BiH Maljevac sve je napetije tako da je taj prijelaz zatvoren u četvrtak ujutro.

Temeljem informacija iz MUP granični prijelaz Maljevac ostaje zatvoren do daljnjeg, odnosno do, kako kažu u MUP-u normalizacije stanja i prilika.

Inače, mMigranti, njih po nekim procjenama oko 350 koje je bh. policija sinoć odgurala dalje od granice, spavali su na tlu, ložili vatru kako bi se ugrijali a među njima ima žena i djece.

Noć je bila napeta jer je došlo je do novoga sukoba migranata s policijom, prilikom čega je jedan bh. policajac teže ozlijeđen, pišu bh mediji.

Tijekom jučerašnjeg dana migranti su pokušali probiti policijski kordon i ući u Hrvatsku.

Fizičke prepreke koje je na granicu postavila hrvatska policijai dalje su ondje, kao i pojačan broj policajaca koji su jučer pozvani kako bi spriječili ulazak migranata iz BiH.

Iz MUP-a RH sinoć su demantirali objave na pojedinim novinskim portalima da je hrvatska policija na granicu dovela vodene topove.

Glasnogovornica Marina Mandić istaknula je da od sinoć hrvatski vatrogasci svojim vozilima pružaju potporu policiji u smislu osvjetljavanja terena, a da su sve drugačije interpretacija netočne i zlonamjerne.