SRPSKI MEDIJI: ‘HRVATI SU LUĐACI, PIKSI, GLEDAJ I UČI’! ‘Naprijed komšije budite svjetski prvaci!’

Nordphoto/GmbH/Bratic nph/Guliver Image

Utakmicu protiv Brazila pratili su i u susjedstvu, a nakon prolaska u polufinale svjetskog prvenstva reakcije komšija su nevjerojatne.

Tako je iz komentara vrlo razvidno kako je većina naših komšija navijala za Hrvatsku u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

“Jao bre ima infarkt da me strefi. Penali! 3:1 Ajmo Hrvati!” jedan je od komentara na društvenim mrežama, a tu komšije ne staju:

“Možemo samo da naučimo nešto od Hrvata i njihovog odnosa prema reprezentaciji. Imaju taj ekstra nivo, koji nas dijeli od Top nogometnih reprezentacija i prosječnih reprezentacija. Mi smo prosjek i ne treba kriviti naše, jer su i zadovoljili prosjek. Posvećenost, profesionalnost, požrtvovnost i uspeh treba pozdraviti i pohvaliti. Pohvaljujem hrvate sto se ovoga tiče. FSS gledaj i uči” duljih, jedan je od duljih komentara.

Jok bato

“Primimo gol u zadnjoj minuti produžetka, protiv Brazila.. 90% reprezentacija, bi reklo da je gotovo. Al jok bato, koliko se ova reprezentacija puta vračala, to je mislim rekord”, još je jedan od komentara, piše Dnevno.hr

“Svaka čast! Cijelu utakmicu kontroliraju loptu, iako su lošija ekipa. Više dodavanja, sigurniji na lopti, očigledan individualni kvaliteti na strani Brazila, ali braniti se cijelu utakmicu ali ne igrati bunker, nego kontrolirati loptu na sredini terena. Svarno svaka čast!”

Komentari na B92 bili su čudesni:

“Bravo komšije, budite prvaci svijeta, zaslužili ste to!”, “Piksi, gledaj i uči”, “Šta rade ovi Hrvati, oni su luđaci!”.

Naravno, pišu i ostali mediji o ovom čudu:

“Hrvatska je napravila svjetsku senzaciju”, piše Kurir, ali i drugi mediji.