SRPSKA VOJSKA JE U STANJU PRIPRAVNOSTI! Vučić izdao zapovijed: ‘Spremni su izvršiti svaki nalog predsjednika’

U Srbiji kuha zbog Kosova, ako je vjerovati prema potezu tamošnjih vlasti.

Vojska Srbije od utorka je tako “u stanju pripravnosti” i “podignuta je razina borbene spremnosti” zbog stanja na Kosovu, izjavio je srbijanski ministar obrane Miloš Vučević, navodeći da je to zapovijed predsjednika Aleksandra Vučića.

Nove napetosti između Beograda i Prištine ponovno su dospjele u prvi plan nakon što je u ponoć u noći na utorak istekao rok koji je kosovska vlada ostavila za primjenu odluke o zamjeni registarskih tablica izdanih u Srbiji, koje koriste Srbi na Kosovu, piše Dnevno.hr

Traže dijalog, ali…
Vučević je u gostovanju na TV Happy rekao da se Srbija zalaže za dijalog, ali i da je vojska spremna izvršiti svaki nalog predsjednika Vučića, koji joj je po Ustavu glavni zapovjednik, kako bi zaštitila “sve građane Srbije, uključujući i Srbe na Kosovu”.

“Srbija je za dijalog. Bolje je tisuću dana pregovarati, nego jedan dan biti rovu”, ocijenio je srbijanski ministar obrane, objašnjavajući pojačanu pripravnost Vojske Srbije.

Dodao je da kad Srbija govori o miru i stabilnosti, to ne znači da je slaba ili kukavica jer je njena vojska višestruko jača nego što je bila, ali postupa po nalogu državnog vrha i predsjednika.

Srbijanski dužnosnici inzistiraju da namjere Prištine nisu sukladne dosad postignutim sporazumima, te da se Kosovo oglušilo o preporuke Bruxellesa i Washingtona.

Podsjećamo, Vlada Kosova je 29. lipnja donijela odluku da se uklone sve pločice izdane u Srbiji za gradove na Kosovu, te da se ta vozila preregistriraju na oznake Republika Kosovo (RKS), a da primjena te odluke započne od 1. kolovoza, što je izazvalo napetosti na sjeveru Kosova, većinski naseljenom Srbima…

Drama ide dalje.

Nacionalno/Dnevno.hr