Srbijanska premijerka Brnabić sudjeluje u radu Bilderberške skupine u Torinu

Premijerka Srbije Ana Brnabić sudjeluje na godišnjem sastanku Bilderberške skupine koji u Torinu traje do 10. lipnja, objavio je u subotu beogradski tisak.

Prema pisanju lista Blic, prvi je put da je netko iz Srbije pozvan na skup tzv. skupine Bilderberg, koja se smatra ‘svjetskom vladom u sjeni’, a pripisuju joj se mnoge važne odluke u međunarodnoj politici.

Ovogodišnji skup u Torinu trajat će do 10. lipnja, a nazoči mu 130 utjecajnih osoba iz 23 zemlje, pa će i premijerka Srbije iza zatvorenih vrata sudjelovati u razgovorima među kojima su “liderstvo SAD-a, Rusija, populizam u Europi…”

“Svi sastanci koji će se tijekom tri dana odvijati u Italiji su apsolutno tajni, a sudionicima je zabranjeno da uopće govore o bilo čemu što će se tamo događati”, tvrdi Blic.

Vlada Srbije priopćila je u siječnju da je Brnabić poziv za sudjelovanje na sastanku u Torinu dobila nakon njezina izlaganja na sastanku skupine “Novi lideri za Europu”, održanom u početkom godine na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Brnabić je od listopada 2016. godine član skupine “Novi lideri za Europu” Svjetskog ekonomskog foruma, koju čine mladi političar iz više europskih zemalja.

Bilderberškom skupinom naziva se neslužbeni godišnji skup zatvorenog tipa, s oko 200 gostiju, koji se održava od 1954. godine. Većinu sudionika predstavljaju međunarodno utjecajne osobe na području poduzetništva, medija i politike. Prema nekim teorijama urote, te prema procjenama objavljenima u uglednim medijima, jedna je od najmoćnijih političkih, medijskih, ekonomskih poslovnih skupina, a sastaje se na raznim lokacijama jednom na godinu i raspravlja o budućnosti svijeta. (H)