Srbijanska predsjednica Vlade šokirala izjavom o Srebrenici i stala uz Šešelja

Predsjednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić u intervjuu za radio ‘Deutsche Welle’ je s voditeljem razgovarala o ulasku svoje zemlje u EU.

Voditelj je inzistirao da ona kaže kako je uvjet za ulazak u Europsku uniju priznanje Kosova, a zatim je Brnabić šokirala izjavom kako u Srebrenici nije bilo genocida, prenosi RTL.

“Za Srbiju se genocid u Srebrenici nije dogodio. Odgovoran čovjek za taj užasan ratni zločin je izručen Haagu i Srbija je napravila sve što je bilo do nje”, rekla je Brnabić.

Na što ju je novinar pitao želi li to Srbija prekrojiti povijest.

“Mi samo kažemo ono što su činjenice za nas i dala sam Vam odgovor i ponovit ću – u Srebrenici nije bio genocid. Također, Vi promatrate Srbiju kao da je ona neki izolirani sistem. Pogledajte kako zemlje u regiji tretiraju ratne zločince…”, istakla je Brnabić.

Dodala je i da nije korektno da novinar omalovažava uspjehe koje je Srbija postigla i da donosi proizvoljne ocjene i poručila:

“Ponosna sam na to kako se Srbija suočava sa svojom prošlošću”, prenosi Avaz.ba.

Na pitanje o Vojislavu Šešelju, Brnabić je kazala kako se on dragovoljno predao Tribunalu u Haagu gdje je suđenje trajalo 13 godina, te kako mu duguju najmanje tri godine života jer je dobio kaznu zatvora od 10 godina.