Sramotno i ponižavajuće: Tko je dao pravo Renati Margaretić Urlić da zatraži završtak debate na RTL-u

S RTL televizije izvijestili su u utorak da je završetak TV-debate predsjedničkih kandidata Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića u ponedjeljak navečer zatražila savjetnica predsjednice Republike Renata Margaretić Urlić.

Dodali su i da je svjetnica Margaretić Urlić na RTL došla zajedno s članovima njezinog izbornog stožera te da je tijekom emisije ušla u režiju i zatražila da se “zbog produljenog trajanja i umora predsjednice, debata završi”.

Na pitanje urednice emisije je li to službeni stav stožera, gospođa Margaretić Urlić je odgovorila da “dolazi u ime stožera”, izvijestili su s RTL-a nakon medijskih upita i izjava iz oba stožera predsjedničkih kandidata o tome tko je tijekom RTL Duela zatražio preskakanje zadnje tematske cjeline i završetak emisije.

Podsjetili su kako su voditelji RTL Duela taj zahtjev prenijeli predsjedničkim kandidatima Kolindi Grabar-Kitarović i Zoranu Milanoviću, ali im i ponudili mogućnost nastavka debate, na što su oni javno pristali.

U priopćenju također stoji da je RTL profesionalno organizirao i proveo debatu, omogućio kandidatima da sami postavljaju pitanja, dopustio teme koje su sami otvorili i smatra da su time ispoštovana profesionalna načela novinarske struke.

Oba stožera ranije su se složila da emisija može potrajati duže od predviđenih 90 minuta, izvijestili su s RTL-a.

S pravom se postavlja pitanje tko je dao tolike ovlasti i mogućnosti Renati Margaretić Urlić da napravi toliku pomutnju i krajnje negativan učinak na predstavljanje predsjednice, što je šokiralo gledatelje ispred malih ekrana. Jednom riječju rečeno SRAMOTA !

Da je to tako potvrđuje i to da je jedinog člana Kolindinog stožera koji je bio na sučeljavanju predsjednice i protukandidata Zorana Milanovića u ponedjeljak navečer Zoltana Kaboka, kako prenose mediji, nitko nije obavijestio da presjedničin stožer traži da se set pitanja preskoči i debata završi ranije. A jedini iz njezinog stožera koji je mogao zatražiti da se debata završi je šef stožera, Ivan Anušić.

Nakon famoznog pokušaja prekidanja debate, pravdajući to umorom predsjednice uslijed produljenog trajanja emisije, javili su se i iz Kolindinog stožera, točnije, Zoltan Kabok na društvenim mrežama napisao je kako stožer nije imao nikakve veze sa zahtjevom o prekidu debate i da je gospođa Renata Margaretić Urlić predsjedničina savjetnica, a ne članica stožera.

Što je predsjedničina savjetnica radila u režiji RTL-a u koju je ušla i, kako su objavili s RTL-a, u ime stožera predsjednice tražila da se debata prekine, nije poznato.

Tko je famozna Renata Margaretić Urlić i tko joj je dao pravo da krajnje neprimjereno pokuša prekinuti sučeljavanje te time direktno umanji pozitivno sučeljavanje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović ?!