Sramotna reakcija župana Ive Žinića: Uz pomoć odvjetnika i policije počeo strašiti novinare !!!

Župan SMŽ Ivo Žinić/Nacionalno

Do kuda ljuska bahatost, opijenost političkom moći i povlasticama koje mu politička opredjeljenost i bliskost sa onima koji vedre i oblače Hrvatskom može dosegnuti najbolje govori podatak da je župan Sisačko moslavački Ivo Žinić posegnuo za činom, koji će ga po svemu sudeći itekako koštati.

Naime, župan Žinić po svemu sudeći započeo je “rat” sa novinarima, poglavito onima koji nisu po njegovoj mjeri, odnosno koji se ne uklapaju u političke kalupe njegovog razmišljanja.

Iako su mediji nebrojeno puta pisali o razno raznim manifetlucima koje je (ne)vješto Žinić provodio, iako je (ne)vješto pokušao objasniti svoje prisustvo na Svjetskom nogometnom prvenstvu, iako ga je nebrojeno puta javno prozivao umirovljeni pukovnik HV Ivica Orkan Pandža za sumnjive radnje tijekom Domovinskog rata, Žinić je ipak smogao hrabrosti da pokrene borbu protiv novinara.

No, po svemu sudeći, prvu “strijelu” koju je odapeo, uputio je u pogrešnom smjeru, što će mu zasigurno biti samo jedno od mnogih budućih upozorenja da se ne zaboravi staru izreku “ko bi gori sad je doli”.

Žinićevo “treniranje mišića” danas su najbolje osjetile kolege sa Net.hr-a, koji su ostali šokirani kad su u njihovu redakciju upala
dva uniformirana policajca kako bi prema nalogu sisačko-moslavačkog župana, HDZ-ovog Ive Žinića utvrdili identitet i privatnu adresu njihove novinarke i komentatorice Đurđice Klancir.

Žinić, kako javlja naš izvor, protiv Klancir sprema tužbu, no zbog čega točno u ovom trenutku se ne zna. Uniformirani policajci u redakciji Net.hr-a kazali su kako djeluju jer ih je to zatražio odvjetnik Antonio Kaleb koji zastupa Žinića.

Potpuno je jasno kako je identitet Đurđice Klancir bilo moguće doznati dopisom ili uvidom u baze podataka ili je tužba, jednostavno, mogla biti poslana na adresu redakcije. Nema sumnje kako je čitav ovaj udruženi političko-policijski poduhvat smišljen, režiran i proveden s ciljem zastrašivanja novinara Net.hr u savjesnom i odgovornom obavljanju svog posla.

Ovo je samo jedna od potvrda, odnosno činjenica da je Žinić uvjeren da ima toliku političku moć ali i podršku svojih stranačkih šefova da represivnim igrarijama i upotrebom neuobičajenih metoda krene u boj sa novinarima, koji su ga, poglavito kad je riječ o Đurđici Klancir, po svemu “prejahali”, i to uzduž i popreko.

Postavlja se ipak pitanje, što ako Ivo Žinić ipak nema toliko političko uvažavanje i moć u što je uvjeren i što ako se ostvari ono o čemu se duže vrijeme provlače špekulacije da ga njegovi stranački “tutori” ne drže više toliko poželjnim ?!

Jedan poznati odvjetnik s dugogodišnjim iskustvom u medijskim sporovima, rekao kazao je kako u svojoj karijeri nije doživio ovakvu prasku – da policija ulazi u medijsku redakciju kako bi utvrdila identitet novinara.

Treba dodati da je Hrvatska rekorder po broju tužbi protiv medija i novinara, a poruke subotnjeg prosvjeda, kako se čini, nisu došle do vladajućih. Duševne boli krhkih hrvatskih političkih krkana, poznato je, lakše se liječe uz nekoliko desetaka tisuća kuna odštete.

Ipak, ovaj događaj je nešto drugačiji od svega onog s čim su se novinari dosad susretali nakon 90-ih.

Istaknuti član HDZ-a Ivo Žinić, sa brojnim povlastima, od kad je kormilo HDZ-a preuzeo Plenković, raširio se nadaleko, okružio sebi “odanim” istomišljenicima koje će politička javnost pamtiti po mnogim ne tako lijepim načinima političkog ali i osobnog djelovanja.

Samo par dana nakon prosvjeda novinara u Zagrebu, Žinić se odlučio na nezapamćen pokušaj političkog “silovanja”, u kojem mu je, zanimljivo, asistirala i policija.

Danas mi je nepoznat netko kome sam valjda nanijela duševne boli u nekom od tekstova poslao u redakciju policiju. Dva…

Objavljuje Đurđica KlancirUtorak, 5. ožujka 2019.

Hrabar je čin župana Žinića da preko odvjetnika i policije uzurpira redakciju NET-a i stvori ne tako lijepe osjećaje koje je proživjela jedana od poznatijih hrvatskih novinarki Đurđica Klancir.

Umjesto da se pozabavi stanjem stvari i prilika u svojem “dvorištu”, župan Žinić odlučio se na drugačiji način traženja zadovoljštine, što će ostati zapamćeno u krugovima novinara ali i osviještenih političara.

Samouvjereni Župan Žinić sa svojim pobočnicima ne osjeća politički vjetar, pa moglo bi se reći i “buru” koja puše u njegovoj županiji, tajna politička suprostavljanja politici koju provodi, stoga je dovoljno kazati da će skoro vrijeme pokazati, novinari uskoro napisati, ono što se skrivalo duže vrijeme od očiju javnosti, a što je župan Žinić, najverovatnije mislio da se neće otkriti.