Povezite se

Crna Kronika

Sramota: Radnici Uljanika čekaju plaće, osumnjičeni menadžeri dobili sve preostale plaće. Rossandi “s neba palo” 160.000 kn

Objavljeno

-

Davnog 15. rujna 2018. godine bio je dan kad je Uljanik Grupa isplatila punu plaću svim svojim radnicima.

Većina radnika Uljanik Brodogradilišta nisu još dobili ni punu plaću za rujan prošle godine, ali zato su Veljko Grbac i Marinko Brgić, bivši članovi tročlane Uprave Uljanika d.d. dobili sve preostale i k tomu pune plaće do kraja 2018. godine, a Gianni Rossanda, bivši šef Uprave Uljanika d.d. čak je dobio punu plaću i za siječanj ove godine kada je otišao iz tvrtke, piše Glas Istre.

Treba dodati da su njih trojica među glavnim osumnjičenima za zloporabu u gospodarskom poslovanju i subvencijsku prijevaru u aferi Uljanik, a nedavno su pušteni iz pritvora.

Po pisanju medija Rossandi “kapnulo” oko 160.000 kuna za četiri mjeseca jer mu je mjesečna neto plaća bila oko 40.000 kuna.

Zadnji dan kad je Uljanik Grupa isplatila punu plaću svim svojim radnicima bio je 15. rujna 2018. godine i tada im je isplaćena plaća za kolovoz. Otada pa do početka ovoga mjeseca kada je na Trgovačkom sudu u Pazinu donesena odluka o otvaranju stečaja u pulskom brodogradilištu, radnici su bili bez plaće. Računi gotovo svih društava bili su blokirani milijunskim ovrhama.

Izuzev minimalca, koji je posredstvom Agencije za osiguranje radničkih potraživanja svima isplaćen za rujan, listopad i studeni, plaće su mogle stići samo preko ZPN obrazaca (zahtjev za prisilnu naplatu), ovršnog dokumenta kojeg su Uljanikova društva početkom svakog mjeseca, temeljem zakonske obaveze, predavala FINI zbog nemogućnosti isplate plaća, piše Glas Istre. Radi se o zahtjevu za provedbu ovrhe nad vlastitim novčanim sredstvima za iznos obračuna neisplaćene plaće, uvećanog za zakonsku zateznu kamatu.

Crna Kronika

Dugo Selo: Bacao novac iz džepova u bijegu od policije

Published

on

Dugoselska policija uhitila je u subotu poslijepodne 38-godišnjaka koji je maskiran kiruruškom maskom opljačkao trgovinu i potom u bijegu od policije bacao opljačkane novčanice.

Policija je priopćila da je maskirani razbojnik oko 15,30 sati ušao u prehrambenu trgovinu u dugoselskoj Posavskoj ulici i tražeći novac zaprijetio zaposlenici nožem.

Nakon što mu je zaposlenica predala novac, razbojnik se dao u bijeg obližnjom ulicom gdje ga je zamijetila policijska ophodnja. 

Policija je izvijestila da su policajci koji obilaze to područje, a koji su se u tom trenutku nalazili jednu ulicu dalje, posumnjali u njega s obzirom da se, ugledavši ih, počeo sumnjivo ponašati.

Razbojnik je u pokušaju bijega trčeći odbacivao opljačkani novac iz džepova dok ga policajci nisu sustigli i uhitili.

Uhićeni muškarac priveden je na kriminalističko istraživanje, dodala je zagrebačka policija.  

Ucitavanje vijesti

Crna Kronika

Europol: naglo raste kriminal usred pandemije koronavirusa

Published

on

Porasla je stopa kriminala tijekom pandemije koronavirusa, a kriminalci i bande se brzo organiziraju, upozorio je u petak Europol. 

Istražitelji su otkrili porast kibernetičkog kriminala, prijevara, krađa i krivotvorenja, upozorava se u izvješću europske policijske organizacije objavljenom u petak. 

U izvješću se navodi da je od izbijanja epidemije koronavirusa znatno porasla prodaja krivotvorenih zaštitnih sredstava – maski, dezinficijensa i lijekova.

U ožujku je zaplijenjeno oko 34.000 krivotvorenih kirurških maski u globalnoj policijskoj akciji, objavio je Europol.

Krivotvoreni lijekovi uključuju antivirusne lijekove, lijek klorokin protiv malarije i vitamine. 

Direktorica Europola Catherine De Bolle kaže da je to neprihvatljivo. 

“Ovakve kriminalne aktivnosti za vrijeme zdravstvene krize osobito predstavljaju prijetnju i mogu ugroziti ljudske živote”, rekla je De Bolle. 

Europol je također upozorio na kibernetički kriminal, osobito zbog toga što mnogi sada rade od kuće pa su njihovi podaci i mreže na kojima su prijavljeni manje sigurni.

Europol očekuje i brzi porast prijevara.

“Prevaranti su vrlo brzo prilagodili zloglasne obrasce i iskoristili strahove i brigu žrtava tijekom krize”, navodi se u izvješću. 

Ucitavanje vijesti

Crna Kronika

Pljačka banke u Rijeci, djelatnica prevezena u bolnicu

Published

on

U Rijeci je u petak ujutro nepoznata osoba provalila u Istarsku kreditnu banku, no još nije poznato je li razbojnik uspio odnijeti novac.

Oko pola deset ujutro maskirani razbojnik upao je u poslovnicu Istarske kreditne banke u riječkom starom gradu, prenosi N1.

Još se ne zna je li uzeo novce i, ako jest, koliko je odnio.

Policija je na terenu i radi izvide, a više detalja saznat će se nakon očevida.

Doznaje se da je jedna djelatnica završila na hitnoj pomoći, no nije poznato radi li se o fizičkim ozljedama ili o psihološkim posljedicama.

Nacaionalno/N1.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije