SPREMAJU SE UHIĆENJA? Na neradni dan Plenković okupio ministre i Jandrokovića

Iako je neradni dan, premijer Andrej Plenković okupio je danas neke ministre u Vladi te predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, javlja Jutarnji list.

Na sastanku su bili ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te potpredsjednica Vlade Martina Dalić. Jedna od tema sastanka je bio i Agrokor jer idući tjedan premijer u Saboru predstavlja izvješće o prvih godinu dana Vlade, a afera s koncernom svakako je obilježila rad Banskih dvora.

Iz Vlade poručuju kako je riječ o redovnom sastanku premijera s ministrima, a osim Agrokora, Jandroković se konzultirao s predsjednikom Vlade i oko svojeg skorašnjeg posjeta Kanadi. Jandroković je za Novu TV poslije poručio kako Istražno povjerenstvo za Agrokor ne bi trebalo više raditi kada krene službena istraga DORH-a jer će doći do preklapanja.

– To je sasvim sigurno. Onoga što je dio pravosuđa i onoga što je dio rada povjerenstva. Mislim da bi trebalo doći do zastoja u radu, odnosno prekida rada povjerenstva, ali vidjet ćemo što će se dogoditi, neću ništa prejudicirati – rekao je predsjednik Sabora za Novu te dodao: – Mislim da je najvažnije da oni koji jesu prekršili zakon da zbog toga i odgovaraju.