Sporazum o suradnji Vukovara i opatijskog Fakulteta menadžmenta u turizmu i ugostiteljstvu

Foto: Hina

Gradonačelnik Ivan Penava i dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Dora Smolčić Jurdana potpisali su u petak u Vukovaru sporazum o suradnji radi unaprjeđenja i razvoja turizma i ugostiteljstva te znanstvene i stručne djelatnosti.

“Vjerujem da u okviru svojih mogućnosti možemo pridonijeti razvoju turizma i gospodarskom i društvenom napretku Vukovara i cijele županije”, istaknula je dekanica Smolčić Jurdana, dodajući kako vjeruje da je to početak uspješne suradnje.

Rekla je kako fakultet može pružiti svoje usluge preko edukacije, programa cjeloživotnog učenja i drugih programa, a otvoren je za suradnju na znanstvenim i stručnim projektima.

Potpisanim sporazumom promiče se izobrazba kadrova za turizam i ugostiteljstvo, a očitovat će se kroz izvođenje programa obrazovanja iz područja turizma, ugostiteljstva i održivog razvoja u skladu s gospodarskim i društvenim potrebama Vukovara, kroz suradnju na stručnim i znanstvenim projektima od interesa za grad te kroz pružanje savjetničkih usluga.

“Sporazumom ojačavamo poziciju Vukovara kao budućeg središta kontinentalnog turizma“, rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava te istaknuo mnoge vukovarske turističke potencijale – Dunav, Vučedol i tamošnji muzej, budući arheološki park, Gradski muzej, Memorijalni centar Domovinskog rata, Vodotoranj, koji će uskoro biti obnovljen, i druge sadržaje. (Hina)