Splitsko-dalmatinska županija nastavlja demografski program- za 39 mladih obitelji 3,9 milijuna bespovratnih kuna

????????????????????????????????????

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban u petak je potpisao ugovore s 39 korisnika demografskog programa “Tu je tvoj dom” kojima će se s 3,9 milijuna bespovratnih kuna pomoći mladim obiteljima u ruralnim područjima  za izgradnju i obnovu kuća.

Tijekom ove godine Splitsko-dalmatinska županija je u program demografskih mjera “Tu je tvoj dom,”kako je navedeno u priopćenju, izdvojila  7,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava i prva je županija u Hrvatskoj koja tako podupire ostanak mladih u domovini. Boban je najavio kako će se realizacija programa demografskih mjera “Tu je tvoj dom” na području Splitsko-dalmatinske županije nastaviti i ubuduće,
“Moj cilj je da ovim programom pomognemo ostanku oko 200 mladih obitelji na njihovim ognjištima u ruralnim dijelovima  Splitsko-dalmatinske županije,” istaknuo je  Boban kao inicijator tih demografskih mjera.
 Dosad je programom  “Tu je tvoj dom” podupro ostanak 77 mladih obitelji u županiji. Sljedeći natječaj za realizaciju program demografskih mjera “Tu je tvoj dom” bit će raspisan početkom 2020. godine, priopćeno je iz Splitsko-dalmatinske županije.