Splitski SDP: U gradskom kotaru Spinut neispravni glasački listić

Hina

Splitski SDP priopćio je kako se na nedjeljnim kotarskim izborima u gradskom kotaru Spinut pojavio neispravni glasački listić, zbog kojeg se ta stranka žalila Izbornom povjerenstvu te zatražila prekid glasovanja u tom kotaru, no taj zahtjev je odbijen.

“Izborno povjerenstvo odbilo je zahtjev SDP-a da se zbog neispravnog glasačkog listića na izborima za Vijeće Gradskog kotara Spinut prekine glasovanje, te da se izbori ponovo organiziraju u drugom terminu”, navodi predsjednik splitskog SDP-a Goran Kotur.

Tvrdi da su na listiću zamijenjeni redni brojevi ispred liste koalicije SDP-Nova ljevica i liste Zorana Sambola, što ne odgovara zbirnoj listi, te tako uz listu SDP-Nova ljevica na glasačkom listiću stoji broj 5. umjesto 6., što po SDP-u može bitno utjecati na izborni rezultat.

“Dok se možda i može povjerovati da je kod tiskanja glasačkog listića došlo do slučajne pogreške, te da se isto tako slučajno glasački listići nisu provjeravali prije nego su dostavljeni na biračko mjesto, odluka Izbornog povjerenstva da se glasovanje u ovim okolnostima nastavi je sasvim sigurno namjerna”, tvrdi Kotur.

Napominje da u Izbornom povjerenstvu nema predstavnika SDP-a, ali su tu predstavnici HDZ-a, HGS-a, stranke Pametno i Mosta, koji su “zajedno odlučili da se izbori nastave s neispravnim glasačkim listićem, a na štetu koalicije SDP-Nova ljevica”.

“Sad je sasvim jasno da se tu ne radi o bilo kakvoj slučajnosti, te da su se HDZ, HGS, Pametno i Most našli na istoj liniji protiv koalicije SDP-Nova ljevica”, zaključuje Kotur.

U Splitu se u nedjelju održavaju izbori za članove vijeća u 34 gradska kotara i mjesnih odbora, a glasačka će mjesta biti otvorena do 19 sati. (H)