Splitski SDP traži sjednicu Gradskog vijeća o stanju sigurnosti u gradu

Izvor: Nacionalno/Dražen Prša

Splitski SDP u utorak je zatražio tematsku sjednicu Gradskog vijeća o stanju sigurnosti u gradu, a s obzirom na učestala medijska izvješća o počinjenim kaznenim djelima na splitskom području, uključujući i ona protiv života i tijela.

 Čelnik splitskog SDP-a Goran Kotur u priopćenju napominje da na Gradskom vijeću od 2016. godine nije bilo izvješće policije o stanju sigurnosti u Splitu.

 Stoga će Klub SDP-a zatražiti gradskih vijećnika da svojim potpisima podupru prijedlog o održavanju tematske sjednice o sigurnosti u gradu. 

 Kotur smatra kako se na sjednici treba realno sagledati situacija kroz iscrpno izvješće policije i time dodatno doprinijeti javnosti rada policije i suradnji s gradom, što drži ključnim za uspješan rad policije.

 Rasprava na sjednici, kazao je, trebala bi pridonijeti prepoznavanju najznačajnijih problema, razmatranju prijedloga za njihovo rješavanje te donošenju zaključaka. 

 “Ključno je da se praksa bliske suradnje Gradskog vijeća s policijom nastavi, te je i iz tog razloga, s obzirom na pauzu u izvješćivanju od 2016. godine, potrebna tematska sjednica Gradskog vijeća. Povjerenje i suradnja građana s policijom ključni su za ostvarenje zajedničkih ciljeva, a to su miran život i osjećaj sigurnosti kao ključni elementi kvalitete života u našem gradu”, zaključio je Kotur.

 Iako ne navodi na koja kaznena djela konkretno misli, zadnjih dana u Splitu nožem je izbodeno više osoba – 31-godišnjeg Francuza u ponedjeljak je nepoznati napadač izbo na plaži Bačvice te mu nanio po život opasne ozljede, a prošlog petka 42-godišnjak je nožem ozlijedio četiri osobe, od kojih jednu teško.