Splitski gradonačelnik Krstulović Opara ima melanom i metastaze na mozgu

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara (50) ima melanom, zloćudni tumor kože koji se proširio na mozak, pa je zbrinut na liječenju Odjela neurologije KBC-a Split gdje je primljen nakon što se u subotu navečer požalio na glavobolju i vrtoglavicu.

Ravnatelj bolnice Ivo Jurić u utorak je na konferenciji za medije novinarima rekao o kakvoj se dijagnozi radi, ali se još uvijek ne znaju prognoze jer još treba utvrditi tip karcinoma.

“Radi se o zloćudnom tumoru koji se proširio na mozak. Jučer smo dobili definitivnu dijagnostičku potvrdu i započeli smo s liječenjem tumora. On se osjeća dobro, stabilno je, opet vas pozdravlja. Njegova prognoza ovisi o tome kakav je tip tumora i kako će reagirati na terapiju”, izjavio je Jurić.

U svoje i ime djelatnika bolnice te građana Splita gradonačelniku je poželio brz oporavak i uspješno liječenje, koje će se uglavnom provoditi kemoterapijom i zračenjem. Osnovano je i povjerenstvo koje će zajedno s gradonačelnikovom obitelji odlučiti hoće li liječenje nastaviti u Zagrebu.

Tijekom prethodna dva dana, liječnici su obavili niz dijagnostičkih pretraga kako bi točno utvrdili što se dogodilo Krstuloviću Opari, pa mu je prvotno utvrđeno manje krvarenje u mozgu.

Gradonačelnik Krstulović Opara smješten je u bolničkom apartmanu u kojem je u nedjelju snimio ‘selfi’ kojeg je objavio na svom Facebook statusu, s porukom da je dobro, ali mora mirovati. Brojni sugrađani su na to reagirali tako što su mu poslali poruke sa željama za brzo ozdravljenje.

Dok je splitski gradonačelnik na liječenju, mijenjaju ga njegovi zamjenici Nino Vela i Jelena Hrgović, koje je osobno odredio da ga mijenjaju dok se liječi.