Splitska Torcida u mimohodu za Vukovar

Split, 18.11.2020 - Mimohod Torcide Vukovarskom ulicom. foto HINA/ Mario STRMOTIC/ ms

Više stotina pripadnika Hajdukove navijačke skupine Torcida u srijedu navečer je na Dan  sjećanja na žrtve iz Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje tradicionalno sudjelovalo u mimohodu u čast Vukovara.

Okupljanje pripadnika Torcide u mimohod bilo je oko 19,30 sati na dnu Vukovarske ulice.

Navijači su nosili zastave postrojba iz Domovinskog rata, te transparente Torcide i gradova Vukovara i Škabrnje. Putem Vukovarske ulice su zapalili baklje i uzvikivali “Vukovar” i “Škabrnja”. Za to je vrijeme policija regulirala promet, dok je dio Vukovarske ulice bio zatvoren za promet.

Unatoč epidemiološkim preporukama splitska Kolona sjećanja se uglavnom nije pridržavala mjera kada je u pitanju držanje razmaka. Kako se doznaje u županijskom Stožeru civilne zaštite nije prijavljeno to javno okupljanje, a i iz splitske policije Hini su naveli da nisu zaprimili prijavu okupljanja.

‘S obzirom na dugogodišnju tradiciju građana da paljenjem svijeća u dane 17. i 18 studenog posebno u Vukovarskoj ulici u Splitu obilježe Dan sjećanja na žrtve Vukovara, tijekom današnjeg dana bit ćemo u sklopu redovitih zadaća povremeno nazočni u tom dijelu grada a najviše s ciljem nadzora i kontrole prometa’, rekli su u policiji.