Split – svečana sjednica Gradskog vijeća

Svečana sjednica splitskog Gradskog vijeća

Uoči Dana grada i blagdana zaštitnika Splita svetoga Dujma, 7. svibnja Gradsko vijeće je u petak u Hrvatskom narodnom kazalištu održalo svečanu sjednicu, na kojoj je predsjednik Vlade Andrej Plenković, čestitajući Splićanima njihov dan, izrazio zadovoljstvo što će se sjednica Vlade održati u njihovu gradu i poručio da su došli dati podršku politici poboljšanja života svih građana Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara je poručio kako su pokazali da misle ozbiljno i da aktivnosti koje su poduzete vraćaju povjerenje građana u gradsku upravu dodavši da je to jedini put kojeg su odabrali i koji vodi do zadovoljnih građana. “Imamo snagu i moć napraviti velike stvari poput značajnih projekata i stvoriti razvojno žarište cijelog hrvatskog juga”, poručio je gradonačelnik pozvavši građane da budu “ambiciozni grad”. Pozvao je na zajedničku borbu za čisti zrak i vodu, za nova radna mjesta jer je, kazao je, Split pokazao da je najbolji kada su svi zajedno.

Premijer Andrej Plenković je s govornice poručio kako mu je posebno zadovoljstvo da se svečana sjednica Vlade održava u Splitu, da su došli dati podršku politici koja radi na poboljšanju standarda života svih građana Splita i Županije. “U naš program smo ugradili točke koje će danas poboljšati infrastrukturu, riješiti probleme zaštite okoliša i ostala pitanja u Splitu i Županiji”, rekao je premijer Plenković.

Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća su bili i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković te potpredsjednici Vlade Martina Dalić i Damir Krstičević, te ministri Marija Pejčinović Burić, Gabrijela Žalac, Lovro Kuščević, Marko Pavić, Nada Murganić, Nina Obuljen Koržinek, i drugi.

Jandroković je čestitajući građanima Splita dan grada i Sv. Dujma izjavio da će se danas na tematskoj sjednici Vlade donijeti niz odluka koje će biti novi iskorak Splita na mnogim područjima, te da će novi projekti i nove vrijednosti povući za sobom nove investicije i tako pridonijeti novom napretku.

Splitsko-makarski nadbiskup monsinjor Marin Barišić je poručio da danas otkrivaju mogućnost boljega Splita. “Samo ozračje svetkovine govori da je ovo moguća misija. I ova svečana sjednica želi biti znak i iskorak za bolji Split”, izjavio je Barišić.

Na današnjoj svječanoj sjednici su dodijeljene nagrade Grada Splita za 2017. godinu zaslužnim Splićanima koje im je uručio gradonačelnik Andro Krstulović Opara i predsjednik Gradskog vijeća Jure Šundov. Dobitnici nagrada za životno djelo su doktor Ivan Urlić, novinar Ivica Luetić i profesor Frano Baras, osobne nagrade su dobili glazbeni umjetnik Vlado Sunko i plivačica Dina Levačić, dok je skupnu nagradu dobio dječji zbor Srdelice i Jedriličarski klub Mornar.