Split pliva: U sat vremena kiša potopila grad

ilustracija

U Dalmaciji jutros pada obilna kiša, lokalno i uz izražene pljuskove i grmljavinu. Obilna kiša očekuje se tijekom cijelog dana. Mnoge ulice u centru Splita su poplavljene. U centru grada došlo je do manje bujice. Poplavljene su i gradske prometnice.

Automatska meteorološka postaja Split-Spinut bilježi čak 47 litara oborine od ponoći, od čega 36 litara od 8:30 do 9:30, javlja Dalmacija danas.

HAK upozorava da su ceste diljem Dalmacije pune vode. Ponegdje su zbog neprohodnosti ceste i zatvorene.

“Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Zbog mjestimice i povremeno jake kiše, osobito u Dalmaciji, moguće su veće količine vode na kolniku. Ponegdje ima magle, a mogući su i odroni, posebice na Jadranskoj magistrali (DC8) i cestama u gorju. Upozoravamo vozače da na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

Zbog vode na kolniku zatvorene su lokalne ceste na području Vrgorca: Veliki Prolog-Draževitići (LC67209), Kotezi-Vina (LC67203) i Podprolog-Orah (LC67207)”, piše HAK.

DHMZ je objavio svoju kratku prognozu za nedjelju. “Pretežno oblačno, povremeno s kišom, u gorju i snijegom. Poslijepodne i navečer susnježice i snijega bit će ponegdje u nizinama u unutrašnjosti, uglavnom na sjeverozapadu. Na Jadranu lokalno obilna kiša i izraženi pljuskovi s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, a u gorju u prvom dijelu dana jugozapadni. Na Jadranu umjereno do vrlo jako jugo te južni i jugozapadni vjetar u okretanju na sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 3 do 6, a na Jadranu i unutrašnjosti.