Split: Dva motociklista upucana u centru Splita! Građani u panici bježali od ubojice

Dvije su osobe smrtno stradale, a jedna je ozlijeđena u pucnjavi u središtu  Splita u subotu u poslijepodnevnim satima, izvijestila je splitska policija koja traga za počiniteljem te građane poziva da ne izlaze na ulice.

Do pucnjave je došlo oko 15.35 sati, a prema prvim informacijama s terena počinitelj je muškarac obučen u crno, ima oružje i kreće se put Marjana.

“Molimo sve građane na tom području grada da se sklone s ulica i da ako uoče osobu odmah zovu policiju. Sve raspoložive policijske snage su na terenu i tragaju za počiniteljem”, priopćila je policija.

Jedna je osoba u Radmilovićevoj ulici ranjena. Jedna je ženska osoba nedugo nakon toga došla na mjesto događaja i vikala “Ubit ću vas sve”.

Prema izjavi jednog od stanara, motociklist je upucan. Svjedoci tvrde da su čuli više hitaca.Na mjestu događaja je interventna policija.

Policija još provjerava informacije pa nema informacije za medije.

Svjedokinja koja je bila u blizini mjesta pucnjave  je ispričala  kako su se začuli rafalni pucnjevi dok je sjedila na Matejušci.

“Za desetak minuta je došla hitna, pa i policija”, rekla je i dodala kako se priča da je sve povezano s drogom.

Navodno je jedan od ubijenih muškaraca bio diler.

“To se dogodilo oko 15:35. Čuli smo rafalne pucnjeve u dva navrata, kao iz kalašnjikova. Nakon toga ništa, tišina, da bi za 5-10 minuta čuli sirene hitne pomoći i policije. Mi smo sjedili na Matejušci s morske strane, 50-ak metara od toga. Vjerojatno su ovi koji su pucali nakon toga otišli prema Varošu, unutra među kuće. Izgledalo je kao da su se sukobile dvije bande na motorima”, rekla nam je svjedokinja.

Splitska policija još uvijek u 16,15 nije službeno izvijestila o događaju. Ubojica je navodno pobjegao u jednu od ulica trčeći, ali za sada nije poznato je li u međuvremenu uzeo kakvo prijevozno sredstvo.

Govori se i kako nije korišten pištolj već automatska puška. Obaviješteno je Županijsko državno odvjetništvo te će dežurni zamjenik Žarko Štrbac izaći na očevid

– Tip koji je pucao bio je na motoru i pobiga je put Varoša, čula su se dva rafala, 60-ak metaka – kazao je jedan od očevidaca ubojstva, javlja Slobodna Dalmacija.