Splićani dočekali Novu godinu na Rivi uz glazbu i vatromet

Na prepunoj splitskoj Rivi okupljeni Splićani i njihovi gosti dočekali su novu 2020. godinu uz veliki vatromet i nastup Tomislava Bralića i klape Intrade te Jelene Rozge.

Prije odbrojavanja splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban su zajedno s Bralićem i Rozgom otpjevali pjesmu “Cili je Split rascvala grana”.

Istodobno s dočekom na Rivi na obližnjem splitskom trgu Pjaca priređen je i Salsa plesni doček, gdje su uz latino ritmove plesali, uz Splićane, pretežito inozemni turisti, dok je iza ponoći u Galeriji Fotokluba Split otvorena i novogodišnja izložba fotografija ”More života”.

Krstulović Opara je izjavio novinarima kako je u 2020. potrebno više zajedništva i međusobnog uvažavanja. 

“Split treba više zajedništva nego na državnoj razini te ću ove godine pokrenuti aktivnosti pod sloganom “Split united”, najavio je Opara.

Kazao je i da Splitu treba konsenzus oko bitnih tema kao što su pripreme projekata za EU fondove u slijedećem financijskom razdoblju 2021.-2027. 

“Split mora biti spreman za to”, poručio je Opara. 

Župan Boban građanima je poželio zdravlja i mira u 2020. godini, poručivši da u novoj godini želi da se intenzivno nastavi gospodarski i demografski rast.

Cjelodnevni ispraćaj stare i doček Nove godine u Splitu je započeo zabavnim programom na Rivi u prijepodnevnim satima, a u podne je u Đardinu organiziran dječji doček. U poslijepodnevnim je satima na trgu Pjaca za ljubitelje “dnevnog” novogodišnjeg dočeka organiziran tradicionalni program pod nazivom “Uranila nova.”