Spit: Preminula 93-godišnjakinja iz Doma za starije

U splitskom KBC-u u petak ujutro preminula je 93-godišnja štićenica tamošnjeg Doma za starije i nemoćne, koja je bila pozitivna na koronavirus, a bolovala je od nekoliko kroničnih teških bolesti.

“Nažalost, jutros je u KBC-u Split preminula jedna sugrađanka. Imala je 93 godine. Bolovala je od nekoliko kroničnih teških bolesti, što je uključivalo i tešku bolest srca. Gospođa je iz Doma”, rekao je novinarima ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović.

Dodao je da većina ostalih korisnika Doma ima blage i umjerene simptome. Jedna osoba je u teškom stanju.

“U KBC-u Split je trenutno 94 pacijenata, od njih je 78 pozitivno na nalaz. Devetero je na respiratoru, petero je iz Splitsko-dalmatinske županije, ostali su iz Zadra, Šibenika i Dubrovnika. Danas je još jedan pacijent odvojen od respiratora i vraća se u Dubrovnik”, izvijestila je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Željka Karin.

Dodala je kako je potvrđeno 20 novooboljelih od sinoć, ukupno 296. Zaraženih zdravstvenih djelatnika je 55, a među njima su i tri djelatnice Doma za starije.

“Radimo nadzore i izvide u domu na Zenti, tamo je situacija u redu. Osobno sam bila tamo, nitko nema temperaturu, svi su dobrog općeg stanja”, kazala je Karin.

Stanje je dobro i u domu u Vukovarskoj. Tri brisa kod osoba koje su sinoć imali temperaturu su negativna. Sinoć tijekom večeri doznali smo za dvije osobe koje imaju temperaturu, njima smo uzeli bris danas. Testirano je 55 djelatnika, ostatak djelatnika će isto biti testiran. Pozitivno je osam djelatnika, istaknula je Karin.