Šoštarić: Do neba sam ponosan na cure

HRS/Jozo Cabraja

Ja sam do neba ponosan na cure, na sve članove stručnog stožera, na sve koji su vjerovali u nas, kazao je nakon plasmana u polufinale EURA izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić.

Hrvatske rukometašice izborile su plasman u polufinale Europskog prvenstva u Danskoj nakon što su u susretu posljednjeg kola drugog kruga pobijedile Njemačku sa 23-20 (12-12).

Osim što su po prvi put u povijesti ušle u borbu za odličja, hrvatske rukometašice su ulaskom u polufinale izborile direktan plasman na Svjetsko prvenstvo 2021. kojem će domaćin biti Španjolska. Hrvatske rukometašice na svjetskoj smotri nisu sudjelovale od 2011., a to su ostvarile prvom pobjedom nad Njemačkom uopće.

“Od prvog dana treninga radile su i više nego odlično, toliko toga su uložile u sve to, željele su sve to. Čestitam svim i ponosan sam, hvala vam”, kazao je presretni Šoštarić.

Hrvatsku su do fantastične pobjede predvodile Ana Debelić sa šest i Ćamila Mičijević sa četiri gola, dok je vratarka Tea Pijević imala čak 16 obrana.

“Sretna sam i ponosna na ovu ekipu, pišemo hrvatsku povijest. Ova utakmica je bila od velikog značaja i za nas i za Njemačku. U prvom poluvremenu ćemo zaboraviti napad, a u drugom poluvremenu smo igrale sjajnu obranu. Sretna sam i ponosna, što drugo“, izjavila je Pijević.

Na zadnjem EURU Hrvatska je zauzela posljednje mjesto, a sada će se u petak boriti za finale sa pobjednikom druge skupine, najvjerojatnije s europskim prvakinjama Francuskinjama.