SOSA I MAJER ZA POBJEDU NAD DANSKOM I USPON NA VRH

foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija ugostila je Dansku u petoj ovogodišnjoj utakmici Lige nacija, u posljednjoj reprezentativnoj stanci prije Svjetskog prvenstva u Kataru.

U prvom dijelu niti jedna momčad nije popustila u opreznom nastupu. Hrvatski braniči Šutalo i Gvardiol pokušali su zaprijetiti glavom, a s druge je strane Livaković uspio zaustaviti opasne pokušaje Maehlea i Eriksena.

Međutim, na početku nastavka, jedna je odbijena lopta stigla do Sose, koji precizno gađa donji kut i s ruba šesnaesterca donosi Hrvatskoj vodstvo. Bio mu je to prvi pogodak u nacionalnom dresu.

Pokušali su potom i Perišić i Modrić, no Danska je uspjela izjednačiti, zahvaljujući izvrsnom udarcu Eriksena iz daljine u 77. minuti.

Ipak, odmah po svom ulasku u igru, uzvratio je Majer nakon akcije Oršića i Petkovića te još jednim prizemnim udarcem osigurao Hrvatskoj vrijednu pobjedu.

U drugoj utakmici dana Francuska je kod kuće pobijedila Austriju 2:0, a u posljednjem kolu Vatreni gostuju kod Austrije u Beču, dok će Danska dočekati Francusku.

Liga nacija, Skupina A1:
1. Hrvatska 10
2. Danska 9
3. Francuska 5
4. Austrija 4

Izvor: HNS