Sonja Čikotić (Most) saborska zastupnica umjesto Miroslava Šimića

Izvor: FB

Sonja Čikotić postaje nova saborska zastupnica Mosta umjesto Miroslava Šimića, koji se planira posvetiti poduzetništvu i stranačkoj lokalnoj organizaciji u Slavoniji, izvijestili su u četvrtak iz Mosta.

Sonja Čikotić bivša je glavna savjetnica ministra uprave i zamjenica ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije u Vladi Tihomira Oreškovića.

U Mostu kažu da će temeljna posvećenost nove zastupnice u Saboru biti obrazovanje, uz primaran interes za EU fondove i projekte te javnu upravu. Planira svojim radom pružiti veću podršku poljoprivrednicima, budući da ima iskustva i u tom sektoru.

Šimić je već ranije najavljivao da će od 1. travnja staviti svoj saborski mandat u mirovanje zbog obaveza u osječkoj tvrtki Karolina.

Poručuje da ostaje potpredsjednik Mosta i da će aktivno djelovati u osječkoj, odnosno slavonskoj organizaciji.

“Predsjedništvo Mosta odlučilo je da će me u Saboru zamijeniti Sonja Čikotić, koja je bila druga na listi Mosta u IV. izbornoj jedinici i osvojila najviše preferencijalnih glasova. Siguran sam da će se na temelju svog iskustva u privatnom i javnom sektoru vrlo dobro snaći u novoj ulozi“, izjavio je Šimić.

Sonja Čikotić više je od četiri godine vodila Ured za međunarodnu suradnju, znanstvene i stručne projekte Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku. Poručuje kako želi da “Slavonija, iz koje potječe, dobije potporu koju zaslužuje, a ne samo obećanja o projektima koja se nikada ne ostvare”.