Solinski gradski vijećnik zbog obiteljskog nasilja pritvoren i isključen iz HDZ-a

Nikola Perajica, HDZ-ov gradski vijećnik u Solinu i zapovjednik DVD-a Vranjic, završio je u zatvoru s kaznenim prijavama za nasilje u obitelji i tešku tjelesnu ozljedu.

Sumnjiči se da je prošlog tjedna u večernjim satima u stanu premlatio suprugu koja je s lomom rebra i kontuzijama glave završila u splitskoj bolnici. Tportal je čak pisao da je svoju suprugu ostavio dva sata u polusvjesnom stanju na podu, te je tek negdje oko ponoći kad je primijetio da otežano diše pozvao hitnu pomoć.

Cijeli slučaj  za Dnevno je komentirao predsjednik hrvatske vatrogasne zajednice i istaknuti član HDZ-a, Ante Sanader.

Supruga je navodno prvo policiji rekla kako se sama ozlijedila pavši niz stepenice, no kriminalističkim istraživanjem utvrdilo se da ju je premlatio suprug, šef vranjičkih vatrogasaca i HDZ-ov gradski vijećnik u Gradu Solinu.

Ante Sanader, predsjednik Županijskog HDZ-a, šokiran je informacijom koju je dobio od novinara. Poručio je kako u potpunosti osuđuje postupak i kako HDZ ima nultu toleranciju na obiteljsko nasilje. S obzirom na to, kaže nam Sanader da Solinski HDZ već odlučuje o njegovom izbacivanju, prenosi Dnevno.hr

Sada je vrlo vjerojatno da će Perajica morati otići iz HDZ, a što će biti s njegovom pozicijom u vatrogastvu Sanader kaže da to ovisi o gradu Solinu.

“Hoće li Perajica ostati zapovjednik DVD-a Vranjic ovisi o gradonačelniku Solina budući da je Perajica načelnik gradskog DVD-a”, kazao nam je Sanader. O tome hoće li ga grad Solin razriješiti dokaže li se da je kriv, Sanader ne može govoriti.

Župan i predsjednik solinskog gradskog odbora HDZ-a Blaženko Boban je odmah po dobivanju informacije da se radi o članu HDZ-a po hitnom postupku sazvao telefonsku sjednicu solinskog gradskog odbora HDZ-a na kojem je donesena jednoglasna odluka o isključenju iz stranke, istaknuo je.

“Kako je riječ o osobi koja je izvršila teško obiteljsko nasilje te mu je određena mjera pritvora na rok od 30 dana, osobno najoštrije osuđujem čin svakog nasilja, a poglavito obiteljskog nasilja. Obiteljsko nasilje mora kod svih nas imati nultu točku tolerancije. Kako HDZ Solina neće i ne želi  tolerirati takvo ponašanje u svojim redovima, ali i u cijeloj društvenoj zajednici po hitnom postupku smo proslijedili odluku GO grada Solina časnom sudu HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije”, izjavio je Boban.

Nacionalno/Dnevno.hr