SNV: Pupovac i Milošević napadnuti na Dolcu

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Srpsko narodno vijeće (SNV) priopćilo je da su saborski zastupnici Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac i Boris Milošević napadnuti u petak oko 14 sati na zagrebačkom Dolcu, gdje su na njih bačeni ostaci hrane, što smatraju manifestacijom mrženje.

SNV navodi da su u vrijeme napada između 14 i 14,10 sati SDSS-ov predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Milorad Pupovac i predsjednik Kluba zastupnika SDSS-a Boris Milošević prolazili pored bistroa “Amfora” na zagrebačkoj tržnici Dolac, iz smjera ribarnice prema Trgu Bana Josipa Jelačića.

Pupovac je u jednom trenutku osjetio udarac u desnu stranu tijela, od vrata do zapešća ruke, a kad se okrenuo vidio je da je pogođen s većim i manjim ostacima hrane, od kojih su se neki zadržali na njegovom mantilu, a neki krupniji odbili su se od njegova vrata, ramena i ruku na tlu.

Prema jačini i preciznosti udarca Pupovac pretpostavlja da je hrana bačena na njega sa jednog od bližih stolova za kojima su bili gosti restorana “Amfora”, navodi se u priopćenju.

“Ovo nije prvi verbalni ni fizički nasrtaj na predsjednika SDSS-a i predsjednika SNV-a Milorada Pupovca, ali jest prvi koji je uključivao i jednog od njegovih najbližih stranačkih suradnika, Borisa Miloševića. S obzirom da se napad dogodio pred brojnim ljudima i na mjestu na kojem se zastupnici Pupovac i Milošević gotovo svakodnevno kreću, on u sebi sadrži ne samo bezobzirnost, već i karakter potencijalno opasnog fizičkog napada na njih”, ističe SNV.

Smatraju da je napad po načinu izvođenja za cilj imao otvoreno manifestiranje mržnje, javno poniženje i fizičku ugrozu Pupovca i Miloševića.

S obzirom na političku i medijsku kampanju koja se vodi duže vrijeme, a posebno proteklih tjedana, protiv Pupovca i SDSS-a, SNV zaključuje da taj napad ne treba nikog iznenaditi, jer kampanja takva da potiče ljude ne samo na mržnju već i na nasilje prema njemu i institucijama koje vodi, a time i prema narodu koji predstavlja.

Od zagrebačke policije doznaje se da je upoznata s tim događajem, te da utvrđuje okolnosti i obavlja razgovore.