Snježana Puškadija: Grad Zagreb i ovim činom dao je još jedan doprinos osobama starije životne dobi i onima koji su u potrebi

Đurđa Novaković tajnica Matice umirovljenika Grada Zagreba

Nakon dugo vremena krenula je suradnja između Gradskih četvrti Trešnjevka – jug , Trešnjevka -sjever i Udruga umirovljenika Knežija (članica Matice umirovljenika grada Zagreba).

Činjenica je da Trešnjevka -jug ima veoma bogate i raznolike kulturno-umjetničke aktivnosti , a na Trešnjevci- sjever se događa vrlo malo ili gotovo ništa u tom dijelu.

U ova, za sve nas, veoma teška vremena , ovo događanje je barem na nekoliko sati vratilo duh zajedništva kroz prigodan program u kojem je kao domaćin sudjelovao
Mješoviti pjevački zbor zrele trešnje, pod vodstvom maestra Božidara Ugrine i gosti koji su oduševili sve prisutne MPZ Kupljenovo, pod vodstvom Ivana Tucmana.

Posebno zahvala upućena je članovima Mjesnog odbora stranke BM 365 koji su značajno doprinijeli da se ova vesela manifestacija održi sa prigodnim domjenkom no veliki doprinos dali su i članovi Udruge umirovljenika Knežija koji su odradili veliki dio posla.

Kao izaslanica gradonačelnika grada Zagreb Milana Bandića nazočila je Snježana Puškadija, načelnica odjela za socijalnu skrb koja je kazala da u ovo predblagdansko vrijeme cilj je uveličati svako događanje.

Snježana Puškadija

„Drago mi je da vidim veliki broj ljudi koji se okupe i zaključuju ovu godinu zajedničkim druženjem, razmjenom iskustava, a što je sve začinjeno lijepim programom. U ovo predblagdansko vrijeme običaj je da mi kao predstavnici grada obilazimo ljude koji su u potrebi, obilazimo ustanove socijalne skrbi, ustanove za djecu, naše domove za stare, i ovdje je većina koliko sam vidjela osoba starije životne dobi koje mi kao Grad Zagreb na čelu sa gradonačelnikom jako puno radimo, skrbimo, izlazimo na svaku dojavu, intervenciju i otvoreni smo za sve probleme jer je to i veličina Grada Zagreba, jer mi slušamo potrebe i nastojimo ih sa mogućnostima i ostvariti.

Kao Grad Zagreb jedan smo od socijalno naj osjetljivih i to sa ponosom govorimo, jer skrbimo od djece od rođenja pa do onih naših starijih koji su od ustanova koji su sami u domovima, kroz različite programe, kroz zdravstvenu skrb i zaista smo ponosni s tim što možemo učiniti nešto za one kojima je to najpotrebnije, kazala je Snježana Puškadija.

U svojstvu tajnice Matice umirovljenika Grada Zagreba Đurđa Novaković istaknula je u ime predsjednice Matice umirovljenika Grada Zagreba i kao suorganizator manifestacije koju smo priredili zajedno sa strankom „Milan Bandić 365“ Strankom rada i solidarnosti, su željeli da Trešnjevka Sjever i Trešnjevka Jug nešto priušte svojim građanima jedno predblagdansko druženje i da na taj način zaželimo puno zdravlja i radosti u idućoj godini a s obzirom da smo na ovom području dosta dobili mandata mislim da ćemo iduću godinu bolje surađivati i da Trešnjevka Sjever i Jug mogu puno tog napraviti za svoje sugrađane.

Priredba je upriličena da se Trešnjevka Sjever i Jug okupe sugrađane na godišnjem druženju, a kako i vidite okupilo se preko 200 naših sugrađana no sigurno će do kraja večeri biti još više.

Trebam dodati da Matica umirovljenika nije stranačka udruga ali kod nas mogu biti svi bez razlike na političku ili inu pripadnost, kazala je Đurđa Novaković.