Snimke Putina: Nije bio na uskršnjoj misi, samo je namontiran?

Društvenim mrežama proširile su se snimke za koje se tvrdi da dokazuju kako Vladimir Putin uopće nije prisustvovao velikoj misi za Uskrs u katedrali u Moskvi.

Podsjetimo, ruski mediji objavili su snimke Vladimira Putina na uskrsnoj misi Ruske pravoslavne crkve. Putin je stajao sa strane u u moskovskoj katedrali Krista Spasitelja, držeći upaljenu crvenu svijeću, tijekom ponoćne mise.

Na društvenim mrežama potom se pojavila snimka na kojoj se vide Vladimir Putin i njegovi tjelohranitelji u praznoj moskovskoj katedrali. Korisnici Twittera tvrde da je to dokaz da je Putin zapravo unaprijed snimljen u katedrali i da su potom ti kadrovi namontirani u kadrove uskršnje mise, piše Index.

Putin nestao iz kadra?
Na drugoj snimci koja se masovno dijeli vidi se kadar Putina kako stoji ispred freske u katedrali, drži svijeću i grize usnu. Pored njega se vidi kruna na freski. Potom slijedi kadar svećenika, a iza njih se vidi dio freske s krunom, ali ne i Putin. Potom opet slijedi kadar Putina koji stoji pored krune.

Na obje snimke pored Putina stoji gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin. Komentatori na društvenim mrežama komentiraju da Putin previše strahuje od izlaska u javnost otkako je započeo invaziju na Ukrajinu 24. veljače. Dodaju i da je na spornim snimkama i fotografijama Putina koje su objavljene boja njegove kravate različita – na snimkama crna, a na fotografijama i kadrovima na kojima je sam crvena.

Nije jasno kada su snimke, posebno ona na kojoj se tvrdi da prikazuje Putina samog u katedrali, nastale niti jesu li autentične.