Snijeg odgodio nastavu i otežava promet na području Vrgorca

Foto: Hina

Zbog snijega koji je noćas napadao na području Vrgoračke krajine i zaobalja u Vrgorcu i područnim školama u srijedu je odgođena nastava.

Srednja škola Tin Ujević, Gimnazija i Osnovna škola Vrgorac pustili su kućama malobrojne učenike koji su ipak došli na nastavu, a za sutra se čeka odluka školskog odbora, jer ceste prema područnim školama u planinskom dijelu Vrgorca nisu prohodne.

Dionicu autoceste A1 od Ploča do Zagvozda ralice čiste od jutarnjih sati i kolnik je čist, te promet teče usporeno, ali bez zastoja. Prilazna cesta od Vrgorca do ulaza na autocestu kod čvora Ravča još uvijek nije očišćena od snijega, pa se preporuča uključivanje na autocestu kod čvora Vrgorac.

Najviše snijega, oko 30 centimetara, napadalo je između Vrgorca i Makarske, državnu cestu D-512 Makarska-Vrgorac čiste ralice županijskih cesta, no na tom području pada kiša, pa je moguće smrzavanje na tlu i poledica.

HAK na svojim službenim stranicama upozorava vozače da je na cestama oko Vrgorca: DC62 Veliki Prolog-Metković i DC512 Makarska-ŽC6199  obavezna zimska oprema, te je  zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.